Intel yeni anakart sorunsalı

Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
İşsiz (öğrenci)
Yıllardır anakartların yeni modellerinin eski modellere kıyasla hiçbir önemli özellik katmadığını mutlaka farketmişsinizdir.
Buna mükemmel kanıt olarak uzun süredir üst model işlemcileri normalde desteklenmeyen anakartlara takmak mümkündü.

Aliexpress'te bu mağaza 8. ve 9. nesilleri 100 serisi anakartlarda kullanabilmek için modifiye ediyordu.

Birkaç gün önce artık 10. nesil işlemcilere de aynı uygulamayı yaptıklarını fark ettim.
Örnek olarak: US $223.0 |10TH COMET göl QTJ1 0000 2.1G 8C16T modifiye dizüstü bilgisayar CPU LGA 1151|Dokunmatik Ekran Panelleri| - AliExpress
Bu işlemciler laptop işlemcileri olduğundan enerji tüketimleri de düşük yani H110 anakartta bile kullanılabilir. Satıcı modifiye edilmiş BIOS'u size atıyor ve normal Update yaparmış gibi kuruyorsunuz.

Aslında benzer işlemler 8. ve 9. nesil masaüstü işlemciler içinde uzun süredir mümkündü. Soket aynı olduğundan fakat yapay bir uyumsuzluk olduğundan BIOS modifikasyonu ve bazı pinlerin izole edilmesi ile bu işlemciler 6. ve 7. nesil anakartlarda çalıştırılabiliyor. Fakat bu satıcı direk tüm modifikasyonları hazır sağlıyor ve işlemci direk Direct-die soğutma ile kullanınca özellikle çok yüksek hızlara O.C yapılabiliyor.

Örnek videolar:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Normal masaüstü işlemciler için modifiye rehberi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

(Rusça)

Özete gelmek gerekirse yıllardır Intel'in 14nm Skylake teknolojisi üzerine kaçak kaç çıkarmışçasına düzeltmeler yaparak önümüze sunuyor, fakat anakartların soketlerinin değiştirilmesi veya soket aynı olsa bile uyumsuz kılınması çok gereksiz. Aynı durum AMD içinde kısmen geçerli sayılır, 4 yıl destek vermeleri gerçekten güzel yine de en son serinin 300 serisi anakartlar ile uyumsuz olması ilginç. Ben şu anki Z170 anakartımı aşırı ucuza satıp gidip 3 kat fazla verip üstünde sistem fanı soketi 1 tane olan çöp bir anakart almayı reddediyorum ve bu uygulamalardan birini deneyeceğim zamanı gelince, o zaman sonuçları buraya yazacağım. Sizinde düşüncelerinizi merak ediyorum konuyla ilgili.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı