Sistemin Boot ışığından sonra VGA ışığı yanmaya başladı

II. inSTUnBULL

Femtopat
Daha fazla  
Olay şöyle: Sistemin BIOS'unu guncellerken oldu. Flashback özelliğinden faydalandım anakartın. Q-flash'a bastığım zaman hiçbir ışık yanmadı(sadece sistem anlık çalışıp durdu). Sonrasında emin olmak için yeniden yaptım(yine aynı şey oldu). Sonrasında artık bir şey yaparsam sıkıntı çıkabileceğini düşündüm ve biraz bekledim(5-6dk). Sonrasında flash belleği çıkardım ve sistemi çalıştırdım. Boot ışığı yandı. Sonrasında başka bir forum sitesinden konu açıp öneri aldım. PSU'yu prizden çıkardım kasanın düğmesine basılı tutarak elektriği boşalttım. CLR_CMOS pinlerine tornavida deydirdim. Prizi geri taktım sistemi açtım ve boot ışığı söndü lakin bu sefer de VGA ışığı yanıyor. Şu anda da bu durumdayım, aranızda yardımcı olabilecek var mı?
Yeni bilgi: Bios doğrudan belleğe aktarıldı

Birkaç yere baktım orada dosya adı gigabyte.bin olarak değiştirilmeli olarak görülüyor. Sen de bir araştır istersen.
Duydum(ama sonrasında bu yazdığımı duydum), lakin artık çok geç. O VGA ışığı yandığı sürece bir şey yapamam sistem üzerinde.

Ama isim yanlış yazılırsa hiç algılanmaması gerekmiyor mu dosyayı

Bende tam emin değilim ama mouse simgesinin solunda ufak bir nokta var orada olabilir.

Reddit link paylaşmak yasak mı bilmiyorum ama şurayı okuyabilirsin.

Reddit
Orasıysa hiç ışık görmediğime yemin edebilirim. Hem de zaten buranin içinde LED bile yok nasıl yansın?

Dosya Ekleri

• IMG_20251013_223938.jpg
    IMG_20251013_223938.jpg
    272,4 KB · Görüntüleme: 2
Flash butonu çevresinde ya da dediğim yerde ışık olması lazım en mantıklı yöntem kasanın yan kapağını açıp o bölgeye bakmak. Bu arada bazen son çıkan BIOS yüklemek yerine kademeli olarak yükseltmekte gerekebiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı