Intel'in İşlemcileri Yavaşlatacağı Söylentisi

gkhanugur34

Kilopat
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Meslek
Satış Danışmanı
Merhaba arkadaşlar.
İnternette Intel'in aynı Apple'in yaptığı gibi güvenlik açığından dolayı işlemcileri yavaşlatacağı söylentileri dolanıyor. Konuyla ilgili bilgisi olan var mı acaba?
Yeni laptop almış biri olarak ve gördüğüm listede 7. 8. nesil işlemcilerinden olması aklıma takıldı. Bizlere ne gibi etkisi olabilir bu durumun?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sadece altında yatan bahane...

Bu sadece altında yatan bahane...
Çok saçma. Umarım bu şekilde bir şey ile karşılaşmayız. Intel resmi sitesinde işlemci tasarımlarının güvenlik açığı oluşturduğunu kabul eden bir açıklama yapmış. Öyle okudum gördüğüm yerde. Umarım ki olmaz bu konuştuğumuz.

Tabii ki bir mühendis değilim, söyleyeceklerim ne kadar geçerli orasını bilemem. Koskoca Intel bunu güvenlik yamalarıyla kapayamaz mı? Apple'ın yaptığı hareket gibi aşırı saçmalık olur. Sadece %15 pil kaybı için işlemcinin gücünü yarısına çekmek o kadar saçma ki. Ha belki güncellemeyle kapanmıyordur orasını bilemem. Ama Intel gibi firmanın güncellemelerle düzeltebileceğine inanıyorum.

Bilgisayarında güncellemeler otomatik yapılıyorsa çoktan işlemcin güvenlik güncellemesini almıştır. Güncelleme sonrası bir çok site hız testleri bile yaptı. Ev kullanıcıları için hız kaybı neredeyse sıfır. Bu sorundan en fazla etkilenecek kişiler veri merkezi sahipleri. Ev kullanıcıları olarak olayı fazla büyütmeye gerek yok.

Umarım dediğin gibidir dostum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…