Intel'in K serisi olmayan işlemcilerine O.C yapılıyor mu?

BCLK'e kalmadan katmanı dört arttırabiliyorsunuz, ancak bunun için çipsetinizin izin vermesi gerekiyor. (İkinci seri için öyledi, değişmiş olabilir.)

Intel i3 4160, anakart olarak MSI PC mate 97 kullanıyorum. Biraz meraklıyım bu konulara da.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle çok merak edilecek bir şey değil. Benim emekçi, sosyalist Intel 2500K'yı 4.2Ghz'de kullanıyorum ve overclock konusu hiç de öyle merak edilecek bir şey değil. BLCK'i 100'e getir, işlemci çarpanını x42 yap oldu bitti. Diyelim daha fazlasını istiyorum; işlemcinin ihtiyaç duyacağı voltajı verir, işlemci çarpanını arttırım. Tabii daha fazla ısınması cabası.

BLCK arttırmanın risklerinin en temeli kararlılık sorunlarıdır. BLCK'yi arttırdığınız zaman sadece işlemcinin değil bütün donanımların (Ram ve ekran kartı ve saire) hızını arttırmış oluyorsunuz ve mavi ekran görmeniz en muhtemel durum. Olabilecek en kötü şey makinenizden çıkan buharlarla "Ne yaptım ben?" diye derin düşüncelere dalmanızdır.

Ek olarak işlemciyi overclocklayınca sistem uçmuyor, aynı verimi alıyorsunuz. Tabii oyun altında değişir bu.

Son düzenleyen: Moderatör:
K serisine OC yapılamaz diyoruz ancak arkadaşın da bahsettiği gibi yapılabiliyor.
Yalnızca çarpan kilidi ile oynayamadığımız için OC potansiyelimiz çok büyük ölçüde yok oluyor, hepsi bu.

Bilinçli bir kullanıcıysan riskli diyor olması seni korkutmasın, stabiliteyi sağlayamazsan eski ayarlarına geri dönersin.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı