Intel'in sitesinde yazan ''PCI Express Değişiklik Sürümü 2.0'' nedir?

krox_pm

Centipat
Katılım
18 Eylül 2022
Mesajlar
134
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar işlemcimi yazıp Intel'in sitesine girdiğimde genişletme seçenekleri diye bir kısım bulunuyor. Ve orada bu yazıyor; PCI Express Değişiklik Sürümü 2.0 bu yazıyor. Bu ne demek oluyor yani?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
PCIe sürümü AMD Tarafında direkt PCIe olarak belirtilir kısaca, PCIe ile desteklediği veri hızı standartı olarak düşünebilirsin. Mesela PCIe 4 daha hızlı.

Kaynaklar.

Ve Örnek Intel CPU: Ürün Teknik Özellikleri

Intel'in notu: PCI Express Değişiklik Sürümü, işlemci tarafından desteklenen sürümdür. Çevre Birimi Bileşeni Bağlantısı Express (PCIe), donanım cihazlarının bilgisayara bağlanmasına yönelik yüksek hızlı bir bilgisayar genişletme veri yolu standardıdır. Farklı PCI Express sürümleri, farklı veri hızlarını destekler.
 
Mesela Hocam benim ekran kartım 3.0 ama işlemcim. 2.0 bu performans düşüşüne sebeb olurmu?
Ekran kartınız PCI-e 2.0 arayüzünü darboğaza düşürecek kadar güçlü ise performans kayıpları yaşanabilir, ancak sistemin çalışmasını engellemez. PCI-e geriye uyumlu.
 
Mesela Hocam benim ekran kartım 3.0 ama işlemcim. 2.0 bu performans düşüşüne sebep olur mu?

MB/s ve GT/s olarak aktarım hızı yavaşlar performansı kartın kalıcı olarak zarar uğramaz ama 3.0 bir işlemci alana kadar maksimum hızda çalışır kayıptan ziyade verimsizlik söz konusu. Fakat bu kısmı teorik.

Ekran kartları daima x16 olarak takılır ve Anakart içindeki en büyük PCIe hattı kendisine ayrılır yani bir sorun olmaz.
 

Geri
Yukarı