Intel'in yeni soket değişimi

Dediğim gibi fanboyluk yapmıyoruz buradaki sadece AMD'nin OC bakımından yetersiz olduğunu bu yüzden inten alanın m*l gibi davranılmasını saçma buluyoruz AMD daha yolun başında ısınma ve OC sorununu çözebilse Intel'e gerçekten büyük darbe vurur buradaki arkadaşlar dediğim gibi Intel almanın saçma bulunmasını kızıyor.
 
Sizi Intel işlemcileri gözünüzde bu kadar büyütmemeye davet ediyorum. Hakikaten Intel'in stabil, soğuk ve düzgün çalışan 5.3GHz getirdiğine inanmıyoruz değil mi? 5.3GHz, 320W güç tüketimi ve full yükte 80 derece. Vay, mükemmel değerler! Tek fark oyunlarda, o kadar. O da tek çekirdek farkı, karşılaştırıldığı işlemci de stock 3900X, bir zahmet geçsin elbet.

AMD'nin mükemmel OC performansına sahip olmadığını bildiğim gibi, Intel'in de çok mükemmel işler başarmadığını savunuyorum. Öyle bir anlatılıyor ki, Intel 14nm ile, 10. nesilde 5.3GHz işlemci çıkarmış, AMD'nin işlemcilerini yerle bir etmiş.
Eee, peki bu kadar büyük başarı varsa neden hala Ryzen alınmaya devam ediliyor? Alalım Inteli çıkalım işin içinden.

Üstte bulunan DA testinde görülebildiği gibi, 5.3GHz'ye çıkınca işlemcinin şaha düzgün kalkamadığını açıkça görebiliyoruz.
Ayrıca evet, çekirdek sayısı çıkabileceği frekansı etkileyebilir. Çok daha fazla çekirdek daha fazla güç tüketiminin yanı sıra aşırı sıcaklığa sebep olacaktır ve o işlemciyi o kadar yüksek değerlerde kullanmanı engelleyebilir. Tabi ki sıvı nitrojen apayrı bir konu.
 
Son düzenleme:

Yok hocam katılıyorum o konuda 2 tarafında eksiklikleri var her iki tarafda muhteşem değil.
 
Mimari değiştikçe veri yolları, bağlantı da değişir. ÜStelik PCI-e 4.0 ve DDR5 de gelecek. Dolayısıyla değişim olması normal.

AMD'nin soketlerine bu kadar fazla destek vermesi bile fazla geliyor bana. 2 ya da 3 nesil idealdir, ki 3 nesil giriş - orta kartlarda sorunlara sebep olabiliyor.

Mimari kısıtlamalar. Yeni bir mimari ve daha düşük nm'ye geçmiş rakibine karşı tutunmaya çalışıyor. Yüksek GHz'lerde verimliliğin düşmesi zaten bilinen bir durum, ki 10. Nesil çıkmadan önce de Broadwell ile aynı kaderi paylaşacağını söylüyordum.

Bunun dışında 12. Nesil ile işlerin değişeceğini düşünüyorum. Intel, üretim teknikleri konusunda başarılı bir firma. Bu nedenle sağlam bir mimari ile sağlam işler çıkartabilir. Şu an 14nm ile tutunmaya çalışıyor ve bu nedenle de bazı noktalarda bocalıyor.
 
Intel'in acilen, değişiklik yapması gerekiyor. Hele ki, mobil tarafta. Bu yıl ki çıkmış mobil işlemcilerin neredeyse 9. nesilden bir farkı yok.
Eminimdir ki, Intel 7nm'ye indiğinde işler değişecektir. Lâkin değişmiyor. Çünkü kıpırdanma yok.

Ayrıca, şu an daha yeni 10. nesil çıktı. Daha 12. nesile çok var. En az 2 yıl. O yüzden şimdiden konuşmak bana erken geliyor.
 
AMD tıpkı DDR4'te olduğu gibi Intel'e DDR5'te hızlı karşılık veremezse Intel sallantıdaki tahtını AMD'den geri alır. AMD çabuk yanıt verir üstüne de koyarsa Intel açısından ilk DDR5'e geçmeleri kullanıcı açısından pek bir şey ifade etmez AMD'nin yükselişi devam eder.
 
10 nm mi? Kendi bacaklarına sıkacaklarını sanmıyorum. @Jonathan North hocam çok haklı Intel çok iyi işlemci üreticisi ama ülkemize gelişi 1300 TL iken yurt dışında 150$ sadece 150$ onlarda 150 birim bizde 1300 birim onlarda bir asgari ücretin %12'si iken bu ülkede %50'yi aşıyor.
 
Ne diyelim, ülkeler hak ettikleri şekilde yönetilirler Siz biz arada kaynıyoruz ona yanıyorum
 
Ne diyelim, ülkeler hak ettikleri şekilde yönetilirler Siz biz arada kaynıyoruz ona yanıyorum
Katılıyorum şu farka baksan %60 ile %12 ülkede asgari ücret 6000 TL olmaz ise Amerika ile asla yarışamayız bu da imkansız bir durum.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…