Arka planda çalışan ve ağ kullanan işlem yoksa, bağlantıda problem olduğunu düşünmüyorsanız müşteri hizmetleri ile görüşmenizde fayda var ama bir sonuç çıkacağını sanmam, 16Mbps'ye kadar dedikleri için onların tarafında bir problem yok.
Hızınız sabitlenmiş veya alt yapınızdan dolayı olabilir. En iyisi müşteri hizmetleri ile iletişime geçin duruma çözüm bulsunlar. Müşteri hizmetleride çözemezse hız ölçümü için ekip isteyin. Bina girişindeki telefon kutusundan ve evinizdeki kablodan ayrı ayrı ölçüm yaptırın. Belki kutudan dairenize gelen kablodanda olabilir. Çok değişkeni olan bir konu. Hatta bir yerden modem bulursanız onuda deneyin. Sorun modemdende olabilir.
Bu teste göre 400-500 kb indirmen normal. 16Mbps'ye kadar dediği şudur; altyapın destekliyorsa 16Mbps'ye kadar hız alırsın diyor. Ama senin altyapın sanırım 4Mbps'ye kadar destekliyor. 4 Mbps ile saniyede 400 KB dosya indirebilirsin. 3-4 MB dosya indirebilmen için hızının 35-40 Mbps olması lazım.
Sen her ihtimale karşı Müşteri Temsilcisini ara ve altyapının desteklediği maksimum hızı öğren. Bazen kafalarına göre hızı düşürebiliyorlar.