İnternet Alışverişlerindeki İade Hakkı Değişti!

• Konuyu başlatan hyg
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 720

hyg

Hectopat
Daha fazla  
Daha önce cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayar gibi ürünlerde cayma hakkının kaldırılacağı öngörülmüştü. Ancak tüketicilerden gelen talepler dikkate alınarak bu düzenlemeden vazgeçildi. Böylece cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlar gibi elektronik ürünlerde tüketiciler, satın alma sonrası 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin cayma hakkını kullanabilecek.

Uygulama 1 Ocak 2026'da başlayacak.

Ayrıca iadelerde müşteriye kargo ücreti yansıtılamayacağı ve satışla ilgili herhangi (sadece iadeler değil) bir uyuşmazlık durumunda, tüketici mahkemesine başvurmadan önce arabulucuya başvurma şartı getirildi.

Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı X hesabı

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayar gibi ürünlerde cayma hakkının kaldırılacağı öngörülmüştü. Ancak tüketicilerden gelen talepler dikkate alınarak bu düzenlemeden vazgeçildi. Böylece cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlar gibi elektronik ürünlerde tüketiciler, satın alma sonrası 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin cayma hakkını kullanabilecek.

Ayrıca iadelerde müşteriye kargo ücreti yansıtılamayacağı ve satışla ilgili herhangi (sadece iadeler değil) bir uyuşmazlık durumunda, tüketici mahkemesine başvurmadan önce arabulucuya başvurma şartı getirildi.

Kullanıcı hatası olduğunda kullanılabiliyor mu?

Kullanıcı hatası olduğunda kullanılabiliyor mu?
Herhangi bir gerekçe belirtmeden diyor da o durumda THH veya mahkemeye gider süreç diye düşünüyorum.
Herhangi bir bilgim yok sadece tahminim bu yönde.
Diğer türlü alırsın ürüne zarar verir bir şey yapar iade edersin öyle iş mi olur.

Razıyız reisim Allah zeval vermesin.

Değişen ne anlamadım. Zaten 14 gün hakkı devam ediyordu. Net bir kaynak linki olsaydı da okusaydık bari. Ne yapalım, bakanlığın sayfasına hücum edip tweet mi kurcalayalım. Kaynak bu şekilde verilmez. Net olması lazım.
Evet bi link vereydin iyiydi başkan ticaret diye hesabı etiketlemişsin o ne ticaret bakanının Technopat hesabı mı 😂

Evet bi link vereydin iyiydi başkan ticaret diye hesabı etiketlemişsin o ne ticaret bakanının Technopat hesabı mı 😂
Burada kaynak verme zorunluluğum bile yok, detaylı incelemek isteyen olursa diye yön gösterdim. X'te aramaya ticaret yazdığınızda bile en üstte çıkıyor, bakanlığın profiline girmeden. Ha girerseniz de hala en son atılan tweet, pek bir kurcalamanıza gerek yok.

Burada kaynak verme zorunluluğum bile yok, detaylı incelemek isteyen olursa diye yön gösterdim. X'te aramaya ticaret yazdığınızda bile en üstte çıkıyor, bakanlığın profiline girmeden. Ha girerseniz de hala en son atılan tweet, pek bir kurcalamanıza gerek yok.
Kaynak vermek konuya değer katar. Kaynak diye forum üyesi etiketlemişsin.

Şuan bu konunun sağladığı fayda 2/10 gibi birşey. Neyse ben gerekli araştırmayı kendim yaparım.

Kaynak vermek konuya değer katar. Kaynak diye forum üyesi etiketlemişsin.

Şuan bu konunun sağladığı fayda 2/10 gibi birşey. Neyse ben gerekli araştırmayı kendim yaparım.
Konuyu açmayabilirdim de, zorunlu olmayan şeyler hakkında bu kadar beklentiye girmek sağlıklı değil. Araştırmaya teşvik ettiğime sevindim.

Konuyu açmayabilirdim de, zorunlu olmayan şeyler hakkında bu kadar beklentiye girmek sağlıklı değil. Araştırmaya teşvik ettiğime sevindim.
Hoca tamam bilgilendirdin eyvallah da kaynağı direkt linkini versen daha iyi olurdu dedik bir şey demedik sakin ol klavyeyi yere bırak.

Hoca tamam bilgilendirdin eyvallah da kaynağı direkt linkini versen daha iyi olurdu dedik bir şey demedik sakin ol klavyeyi yere bırak.
Bana öyle denmedi, sadece öyle dense yine kabulüm. "Kaynağı link olarak paylaşır mısın?" demek var bir de "Net bir kaynak linki olsaydı da okusaydık bari. Ne yapalım, bakanlığın sayfasına hücum edip tweet mi kurcalayalım. Kaynak bu şekilde verilmez. Net olması lazım." demek var. Bu kadar takılınır mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı