İnternet Altyapı Değerleri

GucciGang

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, şu an Superonline 16 Mbit internet kullanmaktayım ve taahhüt yakın zamanda bitiyor. Superonline'ın müşteri temsilcisiyle konuştum ve bana hattımın en fazla 9 Mbit internet alabileceğini söylediler ama ben Speedtest'te 15.80 Mbit alabiliyorum. Vodafone'u aradığımda ise bana 16 Mbit verebileceklerini hatta 30 Mbit internet bile verebileceklerini söylediler. Hepsi Türk Telekom altyapısı kullanmasına rağmen bu farklılıklar neden oluyor? Ben kendim ne kadar internet alabileceğimi kendim modem ayarlarından falan öğrenebilir miyim? Bazı internet siteleri var onlara baktığımda benim 60-65 Mbit internet alabileceğimi yazıyor Vodafone'dan bu da çok saçma geliyor bizde fiber altyapı yok nasıl verebilecek bu hızı? Çok kararsız kaldım bu konuda biri yardımcı olursa sevinirim.
Herhangi bir bilgi sahibi bir arkadaş yok mu ?

Son düzenleme:
30 Mbps hız alabilmek için fiber şart değil, VDSL üzerinden bu hızlar sağlanabiliyor. Türk Telekom'u arayıp hattın VDSL destekleyip desteklemediğini sorabilirsiniz. VDSL hattınız varsa hızına göre fiyatı iyi olan Netspeed'i tercih edebilirsiniz.

Türk Telekom'u aradım 16 mbps hız alabiliyor muşum. VDSL de yokmuş bu nasıl iş anlamıyorum Superonline 8 mbps veririz diyor anca sizin beyana göre 16 mbps alabilirsiniz diyor. Çok enteresan işler. Vodafone 30 mbps alabilirsin diyor kime inanacağımı şaşırdım.

Türk Telekom'u aradım 16 mbps hız alabiliyor muşum. VDSL de yokmuş bu nasıl iş anlamıyorum Superonline 8 mbps veririz diyor anca sizin beyana göre 16 mbps alabilirsiniz diyor. Çok enteresan işler. Vodafone 30 mbps alabilirsin diyor kime inanacağımı şaşırdım.
MH her daim doğru teknik bilgi veremiyor. Modem değerlerinden sizin bakmanız lazım. Yani hattın en fazla desteklediği hız ve kutu uzaklığı. Yanlış olmasın modemden ulaşılabiliyor bu bilgilere galiba.

Evet modemden bakılabilirmiş ama Superonline modem kullanıcı adı şifremi unuttum nasıl gireceğim bilmiyorum.
Bu arada Vodafone la tekrar konuştum oda 16 mbps dedi diğerleri gibi 30 mbps yok dedi kendilerini yalanlıyorlar garip.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı