İnternet altyapı kablosu nasıl olmalı?

cyberthereaper2

Hectopat
Yaklaşık 2 aydır sürekli internetim de kopmalar oluyor. Bu kopmalar mahallede 4-5 defa kablo hırsızlığı olduktan sonra ve gelip ekipler kabloları ek yaptıktan sonra başladı. 100 megabit Türk Telekom VDSL kullanıcısıyım. İnterneti direkten kablo ile alıyorum. Direkten gelen kabloyu yeni değiştirdim. Fakat işe yaramadı. Sürekli arıza kaydı açıyorum ama nafile. Bana alt yapının 100 megabiti kaldırmadığını söylüyorlar. Halbuki 2 senedir kopmadan 100 megabit internet kullandım. Onlar hızını düşür diyor, ben düşürmemekte ısrarcı davranıyorum. Evin tam karşısındaki evin önünden geçen altyapı kablosunda belki 5 tane ek var. Bu ekler top şeklinde gibi. Her iki ucu da iyice kapatılmış. Fakat 1 tanesinin ucu tam kapanmamış gibi. Görselden ekliyorum.

Resimdeki turuncu görünen yer kapalı olması gerekirdi. Çünkü diğer yapılan eklerde orası kapalı. Saha dolabı ile aramızda 150 metre var. SNR değerlerin düşük. Bu yüzden kopma oluyor. Görseldeki SNR değeri yine iyi. Gün içinde Sürekli 7'lerde geziyor. Daha sonra internet bir gidiyor modemdeki internet hızım 60,50 gibi oranlara düşüyor. Sizce bu görseldeki kablo yüzünden mi SNR değerim düşüyor? Yaklaşık 2 saatte bir yaşıyorum bu kopmaları.

Dosya Ekleri

• 20240909_161545.jpg
    20240909_161545.jpg
    126,1 KB · Görüntüleme: 53
  • Screenshot_20240911_015445_Chrome.jpg
    Screenshot_20240911_015445_Chrome.jpg
    86,6 KB · Görüntüleme: 50
Eklerden kaynaklı sinyal kayıpları yaşanıyordur, doğal olarak da 70-80 Mbps'lere düşmüştür.

Elinizden gelebilecek tek bir şey var o da Telekom'u arayıp arıza kaydı bırakmak ve sorunun çözülmesini ummak.

Eklerden kaynaklı sinyal kayıpları yaşanıyordur, doğal olarak da 70-80 Mbps'lere düşmüştür.

Elinizden gelebilecek tek bir şey var o da Telekom'u arayıp arıza kaydı bırakmak ve sorunun çözülmesini ummak.
Sinir ettiler beni. Adamlara video atıyorum bu eklerde birşey yok diyorlar. Yüksek hızlarda gelen frekans eğer ufak bir gürültü olsa dahi kopmaya sebep oluyor. Biraz daha yavaş hızlarda gelen bağlantı hızı bir gürültü olsa dahi etkilenmiyor. Fakat ekibe söylüyorum verdikleri cevap hep aynı. Hızını düşür. Yav kardeşim 2 senedir aynı hızda kullanıyorum kopmuyordu da, şimdi mi alt yapı kaldırmıyor? Bi de o alt yapı niye kaldırmıyor onun nedenini araştırın. Sorsan çok kişi internete giriyor diye kaldırmıyor. Fakat bununla hiç bir alakası yok saat gece 3 de olsa yine snr değeri düşüyor. Az önce bir video çektim şebeke ekibine attım yine hızını düşür diyorlar. Ben diyorum gel kutudaki snr değerini ölç, ordan evime gelirken direkteki değeri ölç, hangi kablo yolda snr değerini düşürüyorsa anlarsın diyorum. Adam bana yapabileceğim birşey yok istersen şikayet et diyor. Bu adamlar beni kafaya yedirtir. En son dedim kutu ile aramda 150 metre var. Ben elektrikçiye cat6 ile kendi kablomu kutudan eve çektireyim , siz de gelin kutuya bağlantısını yapın diyorum. Bana yok o şekilde bir uygulama yapmıyoruz diyor. Yani bana bıraktıkları tek seçenek hızımı düşürmek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı