cyberthereaper2
Hectopat
Yaklaşık 2 aydır sürekli internetim de kopmalar oluyor. Bu kopmalar mahallede 4-5 defa kablo hırsızlığı olduktan sonra ve gelip ekipler kabloları ek yaptıktan sonra başladı. 100 megabit Türk Telekom VDSL kullanıcısıyım. İnterneti direkten kablo ile alıyorum. Direkten gelen kabloyu yeni değiştirdim. Fakat işe yaramadı. Sürekli arıza kaydı açıyorum ama nafile. Bana alt yapının 100 megabiti kaldırmadığını söylüyorlar. Halbuki 2 senedir kopmadan 100 megabit internet kullandım. Onlar hızını düşür diyor, ben düşürmemekte ısrarcı davranıyorum. Evin tam karşısındaki evin önünden geçen altyapı kablosunda belki 5 tane ek var. Bu ekler top şeklinde gibi. Her iki ucu da iyice kapatılmış. Fakat 1 tanesinin ucu tam kapanmamış gibi. Görselden ekliyorum.
Resimdeki turuncu görünen yer kapalı olması gerekirdi. Çünkü diğer yapılan eklerde orası kapalı. Saha dolabı ile aramızda 150 metre var. SNR değerlerin düşük. Bu yüzden kopma oluyor. Görseldeki SNR değeri yine iyi. Gün içinde Sürekli 7'lerde geziyor. Daha sonra internet bir gidiyor modemdeki internet hızım 60,50 gibi oranlara düşüyor. Sizce bu görseldeki kablo yüzünden mi SNR değerim düşüyor? Yaklaşık 2 saatte bir yaşıyorum bu kopmaları.
Resimdeki turuncu görünen yer kapalı olması gerekirdi. Çünkü diğer yapılan eklerde orası kapalı. Saha dolabı ile aramızda 150 metre var. SNR değerlerin düşük. Bu yüzden kopma oluyor. Görseldeki SNR değeri yine iyi. Gün içinde Sürekli 7'lerde geziyor. Daha sonra internet bir gidiyor modemdeki internet hızım 60,50 gibi oranlara düşüyor. Sizce bu görseldeki kablo yüzünden mi SNR değerim düşüyor? Yaklaşık 2 saatte bir yaşıyorum bu kopmaları.