İnternet altyapısı nasıl öğrenilir?

Targetedcat

Hectopat
Arkadaşlar ben TurkNet'ten bulunduğum bölgenin altyapısını sorguladığımda VDSL olduğunu ve 75 Mbps'ye kadar alabildiğimi söylüyor. Türk Telekom'dan altyapı sorgulattığımda ise fiber altyapısı olduğunu ve 100 Mbps'ye kadar alabileceğimi söylüyor. Hangisine inanayım? Bir de ikisi de aynı altyapıyı kullanıyor diye biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Atrıklarınızın hepsinde 74 çıkıyor maksimum hızım. Birde şuan hala kablonet kullanmaktayım kablonetin sitesinden sorgulattığımda net bir şekilde Fiber altyapınız buulnmaktadır diyor ama ben şuan 50 Mbps dolaylarında acayip pingli bir internet kullanıyorum ve hiç memnum değilim
KabloNet'in Fiberini de aynı TT'nin HiperNet'i gibi düşünebilirsiniz. Attığım sitede 75 bin Kbps VDSL gözüküyorsa altyapınızın desteklediği en yüksek hız odur.

Bende türknet düşünüyorum ama kesinti olup sonrasında destek alamadığını söyleyenler var birde benim için indirme hızından çok ping önemli gerçekten indirme hızım 30 bile olsa çokda önem arz etmiyor ama pingi düşük bir internete hasretim
TurkNet pingi en düşük internetlerden birisi. Şahsen İstanbul, Ankara, İzmir gibi yerlerde yaşamamama rağmen Valorantta ping 20'yi geçmiyor. Ayrıca TurkNet'te ilk 14 gün içinde cayma hakkınız bulunmakta. Yani 14 gün içerisinde aldığınız hizmette sorun yaşarsanız koşulsuz bir şekilde para iadesi alıp taahüt olmadığından iptal edebiliyorsunuz. Ayrıca forumda da TurkNet destek ekipleri var, bir sorun yaşarsanız yardımcı oluyorlar.
@500498 @TurkNet Destek Ayşegül @TurkNet Destek Tutku

Birde bu var bu şuan kullandığım sağlayıcı bi kaç kez bu kullandığım internetle alakalı aradığımda sizdeki problem modeminizle alakalı olabilir onu değiştirin tarzı birşey demişlerdi
Birde bu var bu şuan kullandığım sağlayıcı bi kaç kez bu kullandığım internetle alakalı aradığımda sizdeki problem modeminizle alakalı olabilir onu değiştirin tarzı birşey demişlerdi
Direk binamın ismine kadar girerek yaptım sorgulamayı var diyor ama aynı sağlayıcoda şuan kullandığım internet rezalet ping değerlerine sahip aradığımda suçu modeme atıyolar genelde ne kadar doğru bilemiyorum

Dosya Ekleri

• Screenshot_20220130_234802_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20220130_234802_com.android.chrome.jpg
    65,1 KB · Görüntüleme: 67
TurkNet'te kendi istediğiniz modemi alıp kullanıyorsunuz, size kendi modemlerini kullandırtmak için zorlamıyorlar.

TurkNet'te kendi istediğiniz modemi alıp kullanıyorsunuz, size kendi modemlerini kullandırtmak için zorlamıyorlar.
Hocam kablonetin fiber altyapısı olup türknetin olmama ihtimali varmı öyleyse fiber olanı tercih etmek istiyorum
KabloNet'in Fiberini de aynı TT'nin HiperNet'i gibi düşünebilirsiniz. Attığım sitede 75 bin Kbps VDSL gözüküyorsa altyapınızın desteklediği en yüksek hız odur.
şunu mobildeyken kaçırmışım anladım şimdi hocam türkneti düşünüyorum bende en azından taahhüt felan derdi yok

Hocam kablonetin fiber altyapısı olup türknetin olmama ihtimali varmı öyleyse fiber olanı tercih etmek istiyorum
KabloNet'i akıllı sınırsız saçmalığı yüzünden tavsiye etmiyorum ve fiberleri düşündüğünüz gibi değil. 100 Mbps akıllı sınırsız paketine bir sürü para veriyorsunuz ama adamlar en çok kullandığımız zamanda (saat 19 ile 24 arası) interneti 25 Mbps'ye çekiyorlar. Şahsen ben o saatlerde okuldan geliyorum ya da çoğu kişi işten geliyor yani tam kullanma zamanımız. Sizce 100 Mbps parası verip 25 Mbps internet kullanmak mantıklı mı? Ayrıca TurkNet'te taahüt yok, Kablonette o da var. Taahütlü internet çok çektirir, fiber altyapı bile gelse taahüt yüzünden geçemezsiniz.

Kablonet'i akıllı sınırsız saçmalığı yüzünden tavsiye etmiyorum ve fiberleri düşündüğünüz gibi değil. 100 Mbps akıllı sınırsız paketine bir sürü para veriyorsunuz ama adamlar en çok kullandığımız zamanda (saat 19 ile 24 arası) interneti 25 Mbps'ye çekiyorlar. Şahsen ben o saatlerde okuldan geliyorum ya da çoğu kişi işten geliyor yani tam kullanma zamanımız. Sizce 100 Mbps parası verip 25 Mbps internet kullanmak mantıklı mı?

Gerçekten ping değerlerim o kadar kötü ki internet hızını düşünemiyorum bile 90 100 ping oynadıgım oyunlarda en ideali oluyor ve sık sık 200 300 1000 2000 gibi saçmalıklarla baş etmek zorunda kaldığım çok oluyor çekilecek çile değil

Technopat Haberler

Geri
Yukarı