İnternet altyapısı olmayan yer ev telefonu ile altyapı alabilir mi?

miracim

Hectopat
Daha fazla  
Evimde maalesef internet altyapısı bulunmuyor. Bu sebepten dolayı yıllardır bunun kahrını çekiyorum. TurkNet ile görüştüm ve komşudan internet çekebileceğimizi öğrendim fakat komşumuz buna izin vermedi. Son çare olarak duyduğum bir duyuma göre ev telefonu çektiğimizde bize doğal olarak internet çekmek zorundalarmış, yanlışsam söyleyin. Bu durumda ne yapabilirim? Gerçekten bıktım artık. Superbox kullanıyorum pahalı ve çok yetersiz. Komşumda internet varken benim evimde yok. Bunu da hiçbir zaman anlayamayacağım.

Turkcellin superboxları vardı en son. 2 sene önce 400 liralardaydı (yurda alacaktık vazgeçmiştik) hızı nasıl veya hâlâ devam ediyorlar mı satışa bilmiyorum.
hızı gayet yeterli (4.5g hızında ve baz istasyonuna yakın olduğu için), hiç lag vs. olmuyor fakat en kötüsü, download. Gerçekten çok yavaş oluyor 5 günde iniyor valorant

Görmemişim hocam superbox yazısını, önemli kısımlarına bakmıştım. Uyarınız için teşekkürler.

RRK nedir bunlara hiç girmeyeceğim hemen yarın ttnet müdürlüğüne gidip konuşacağım çok teşekkür ederim güncelleyeceğim bu konuyu

FTTX (GPON) yeşil ise, FTTH'dir.

GPON olan yeşil diğerleri komple gri, binada Kablonet fiberi var ama ilk girdiğimde yoktu galiba o yüzden Vodafone almıştım (İlk girdiğimde hiç dikkat etmemiştim Kablonet fiberine), hız EA indirmesinde 4MB, Epic Games'de 4 MB, Steam'de de 10 ile 15 arası değişiyor, hızına kötü derseniz tahattüt bitince değiştirmeyi düşünüyorum tavsiyenizi göz önünde bulundurmak isterim.

RRK nedir bunlara hiç girmeyeceğim hemen yarın ttnet müdürlüğüne gidip konuşacağım çok teşekkür ederim güncelleyeceğim bu konuyu
RRK, düzenlenmiş port önceliği demektir. Müdürlüğe gidip, evden çalıştığınızı ve mağdur oldugunuzu söyleyin. Müdürün odasına çıkın, ona söyleyin. Sağdan soldan kişiye söylemeyin.

Müstakil evde mi yaşıyorsunuz ?

Komşudan kasıt herhalde apartman komşusu değil gibi.
Müstakil mi bilmiyorum ama iç kapıda müstakil yazmıyor gibi gözüküyor (iç: 1 yazmakta), alttaki komşum ayrı bir sokağa bağlı ve onun numarası da farklı

Kablonet GPON çok iyi fakat t.t ftth (fiber) daha iyi bence. Bir kere routing t.t üzerinden. Routing konusunda turknet ve t.t en iyisidir.
T.t altyapı üzerinden, İstanbul için; netbone,fixnet iki firmaya gecilebilir. Güvenli ipv4, peering üstündür. Routing t.t üzerinden, düşük ping alınır, Marmara bölgesi için.

Yaşadığım yer Ankara hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…