emreemre5592
Decapat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar. Birkaç gün önce Superonline 1000 Mbps internet bağlattım. İki adet Deco M4 ile interneti kullanıyorum. Decolardan bir tanesi kablo ile modeme bağlı. Diğer Deco ise yine kablo ile masaüstü bilgisayarıma bağlı. Deco üzerinden kablo ile bağlı olmama rağmen asla 500 Mbps üzerine çıkamıyorum. Modemin Wi-Fi testlerinde 300-400 Mbps bandında gidip geliyor. Deco üzerinden Wi-Fi bağlantısı yaptığımda, modemin Wi-Fi'sine oranla bir tık düşük hız alıyorum. Modemden doğrudan bilgisayara kablo çekip test edemedim. Servis gelip inceleme yaptı. Modeme vs. baktılar. İlk hız testinde onların da cihazlarındaki hız değeri düşük çıktı. Reset attılar. Reset attıktan sonra Wi-Fi testi yaptılar. Kendi cihazlarında ((Hem şirket hem şahsi cep telefonlarında)) Speedtest üzerinden yapılan testlerde modemdeki Wi-Fi sonucu 700 - 750 Mbps bandına çıktı. Tamam dedim düzeldi. Ancak ben gerek cep telefonumda gerekse masaüstü bilgisayarımda Decodan bağlanan kablo ile yine 500 Mbps'yi geçemedim. Hem Wi-Fi ile hem de Deco üzerinden kablo ile aşağı yukarı önceki hız değerlerimin aynısını aldım. Tuhaf olan, aynı modeme bağlı olmamıza rağmen ve aynı mesafeden hız testi yapmamıza rağmen ((Pek çok kez yapıldı)) adamların telefonunda Wi-Fi hız testi sonucu ile benim telefonumda hız testi sonucu arasında 200 - 300 Mbps oynuyor. Deco üzerinden modeme kablo bağlantısı CAT6 kablosu ile yapılmakta. Bilgisayara Deco üzerinden yapılan kablolu bağlantı ise CAT8 ile yapılmakta. Teknik bilgim fazla yok. Nerede, nasıl bir hata var anlamadım. Telefondan kaynaklı bir problem mi var? Decodan kaynaklı bir problem mi var? Donanımsal bir sıkıntı mı var? Bilgili arkadaşlar aydınlatabilirse teşekkür ederim.
Telefon: Samsung A73 5G
Bilgisayar özellikleri:
CPU Türü: HexaCore Intel Core i5-10400F, 4100 MHz (41 X 100)
Anakart Adı: MSI H410M PRO-VH (MS-7C89) (1 PCI-e X1, 1 PCI-e X16, 1 M.2, 2 DDR4 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
Anakart Çipseti: Intel Comet Point-H H410, Intel Comet Lake-S
Telefon: Samsung A73 5G
Bilgisayar özellikleri:
CPU Türü: HexaCore Intel Core i5-10400F, 4100 MHz (41 X 100)
Anakart Adı: MSI H410M PRO-VH (MS-7C89) (1 PCI-e X1, 1 PCI-e X16, 1 M.2, 2 DDR4 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
Anakart Çipseti: Intel Comet Point-H H410, Intel Comet Lake-S