İnternet bağlantısını yeniledikten sonra hız sorunu

Oğuz Yalçın

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Dün evin içinde ki hattı yeniledim. Modemi kendi odama aldım, bilgisayara 1 metrelik CAT6 kablo ile bağladım. Telefon prizinin olduğu odaya da 12 metrelik telefon kablosuyla bağlantı sağladım.(Eskiden 15 metrelik CAT6 kablo ile bağlantı sağlıyordum, kabloda kırılma ve yırtılmalar olunca değişim yaptım). Duvarda ki eski telefon prizini de RJ11 girişli yeni prizle değiştirdim.

Hattı yenilemeden önce nasıldı bilmiyorum ama 10 gün önce en kötü 8Mbps hız verilirken şu an 3 Mbps üstünde bir hız verilmiyor. Hat değerlerini de koyuyorum, 1 numaralı fotoğraf bugüne, 3 numaralı fotoğraf 5 Ağustos'a ait.

Yani artık dava açacak noktaya geldim, müşteri hizmetlerini arıyorum bahaneler hiç değişmiyor. Ya hattım sorunlu, ya modem sorunlu. Sürekli aptal yerine koyuluyoruz. Hat değerlerinde bant genişliğinin sınırlandırıldığını görüyorum. Data Rate bant genişliğini ifade etmiyor mu? Ben mi yanlış biliyorum?

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    8 KB · Görüntüleme: 53
  • 3.png
    3.png
    8,1 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleyen: Moderatör:
Eger mumkun ise tum hatti bastan asagi CAT-6 ile degistirin. (Ankastre kutusundan daireye kadar ek olmasin)

Telefon kablosu eski mi? Telefon kablosu degil de CAT-6 kablo takmanizi oneririm.

Data Rate, hattiniza ISS tarafindan sinirlandirilmis olan maksimum hizi ifade ediyor. (Ic tesisat problemli oldugu icin ISS sabitlememis, sistem otomatik sabitleme yapmis.)

Max Rate ise, hattinizin maksimum destekledigi hizi ifade ediyor.

Eger mumkun ise tum hatti bastan asagi CAT-6 ile degistirin. (Ankastre kutusundan daireye kadar ek olmasin)

Telefon kablosu eski mi? Telefon kablosu degil de CAT-6 kablo takmanizi oneririm.

Data Rate, hattiniza ISS tarafindan sinirlandirilmis olan maksimum hizi ifade ediyor. (Ic tesisat problemli oldugu icin ISS sabitlememis, sistem otomatik sabitleme yapmis.)

Max Rate ise, hattinizin maksimum destekledigi hizi ifade ediyor.

Bildirimi yeni görüyorum, konuyu açmadan bir gün önce Telekom'u aramıştım. Ben hatta arıza olduğunu bilmiyordum, kendileri hatta arıza ver diyerek kayıt oluşturdu. Konuyu açtığım sıralarda mesaj geldi, sorun çözüldü dendi. Tekrar test yaptım aynı durumdaydı. Sonra modemi kapatıp açtım 6 mbit seviyesine çıktı.

Altyapı 13 - 15 mbit arası hızı desteklediği halde 8 mbit üzerinde hız vermiyorlar. Tahminime göre Telekom bant genişliğini sınırlandırıyor, bu yüzden bir türlü istediğim verimi alamıyorum. Yaklaşık 3 hafta sonra sözleşmem bitecek, hala karar veremedim ama Superonline'a geçebilirim. Telekom artık saçmalıyor. Netspeed ve Türknet'in seçenekleri de kulağa hoş geliyor ama ne müşteri hizmetleri var, ne başka bir şey. Zaten altyapı kötü, bir de sorun yaşarsam uğraşılmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı