İnternet cafe 2. el bilgisayar alınır mı?

Mustafag

Kilopat
Daha fazla  
Başlıkta da belirttiğim gibi, internet cafelerde bilgisayarları günde kaç kişi kullanıyor fakat çoğunlukla bir sorun olmuyor. Cafe sahibinden bir bilgisayar temizlenerek sizce alınabılır mi? Eğer kişinin bütçesi kısıtlı ise.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıkta da belirttiğim gibi, internet cafelerde bilgisayarları günde kaç kişi kullanıyor fakat çoğunlukla bir sorun olmuyor. Cafe sahibinden bir bilgisayar temizlenerek sizce alınabılır mi? Eğer kişinin bütçesi kısıtlı ise.

Elbette alınabilir. Fakat bütçenizi söylerseniz sizin bütçenize uygun bir sistem toplayabiliriz. Bu sizin yararınıza olur. Çünkü sizde söylemişsiniz, internet kafelerdeki bilgisayarları günde birsürü insan kullanıyor. Onca insanın kullandığı sistemi almaktansa sıfır almak daha iyi olur diye düşünüyorum.

Alacağınız bilgisayarın donanım modellerini yazıp toplam bütçenizi yazarsanız ona göre alınıp alınmayacağını yazalım veya bütçene göre öneri yapalım.
Kısaca karşılaştıralım hangisi avantajlıysa onu alırsınız neden olsa garantileri olmayacaktır kafeden alınanların.

Alacağınız bilgisayarın donanım modellerini yazıp toplam bütçenizi yazarsanız ona göre alınıp alınmayacağını yazalım veya bütçene göre öneri yapalım.
Kısaca karşılaştıralım hangisi avantajlıysa onu alırsınız neden olsa garantileri olmayacaktır kafeden alınanların.

Hocam ben yaz sonuna kadar inşallah bir aksilik olmaz ise yaklaşık 1300 TL biriktirebilirim. Şuan kullandığım bilgisayarım Casper intel celeron j1800 2.4ghz 2 gb ram 250W psu bulunan bir kasa. Kasamın ATX' e kadar anakart desteklediğini öğrendim. Bu sebeple:
-MSI A68HM-E33 V2 2400mhz anakart
-AMD A10-7890K işlemci
-Kingston DDR3 (2x4) 2400mhz bellek.
Halihazırda 500gb hdd bulunduğundan bu bileşenleri kasama takmak istiyorum. Sizin görüşlerinizi alabilirim.

Eğer oyun bilgisayarı olacaksa apu almak yerine 250-350 tl arası bir işlemci alıp r7 240 veya r5 230 almak bana daha mantıklı geldi

Demek istediğinizi anladım. Fakat şöyle bir durum var; ben bu apu' yu alırken bir yandan da geleceğe yatırım yapmış oluyorum. Yani ileri düzey bir ekran kartı alırsam işlemci, ram ve anakart sıkıntı çıkartmayacaktır diye düşünüyorum. Sonuçta bu apu çoğu yüksek düzey oyunu 30-40 fps ile oynatabiliyor. Ama sizin dediğiniz sistemi uygulamış olursam sistemi yükseltmeye kalkınca neredeyse tüm bileşenleri değiştirmek durumunda kalabilirim. Son olarak kafama takılan 2 soru var:
1- Bu apu sistem ile AC IV Black Flag ve sonrası oyunları 1080p de 30 fps nin üzerinde rahatlıkla oynayabilir miyim? (İnternette Assassin's Creed serisine ait bir oynanış videosu bulamadım)
2- Sistemimdeki 250W güç kaynağı bana yeter mi?

Şuan kullandığım bilgisayarım
Kullandığın bilgisayarı sormadım başlıkta yazdığın kafe bilgisayarı özellikleri ne ve kaça verecek?

2- Sistemimdeki 250W güç kaynağı bana yeter mi?
Yetmeyeceğini de söylemiştim.
Kasamın ATX' e kadar anakart desteklediğini öğrendim.
Onu ben söylemiştim zaten.
FM2+ anakart Casper Celeron J1800 kasanın içerisine olur mu?

Siz söylemiştiniz ama herkes farklı bir şey söylüyor ve benim kafam karıştı, kimi yeter ben ekran kartıyla bile 230W kullanıyorum sıkınti olmaz diyor. Siz yetmez diyorsunuz. Lütfen biraz anlayış gösterelim ben bilsem zaten burada konu açmam herkesten fikir alıyorum Ayrıca ben alacağınız sistem diyince kafam toplamak istediğim bilgisayara gitti onun için kusura bakmayın. Oraya bir düzeltme yapayım. Kafedeki bilgisayarın özellikleri:
-Amd radeon HD 5700 2 gb ekran kartı
-İntel core i3 3.2ghz işlemci (kaçıncı nesil bilmiyorum)
-4 gb ram var depolama hariç

Bu sistemi ben birkaç kez denedim LOL' de en yüksek ayarlarda 150-200 arası fps alıyor. Assassin's creed brotherhood en yüksek ayarlarda 1080p çözünürlükte 40-50 fps alıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı