Herhangi bir kafenin temiz kullanma ihtimali nedir 100-150 kartı? Biz gün içinde 3-4 saat oyun oynayıp 2-3 saat boşta bırakıyorsak orada 4-5'den akşam 11 civarına kadar sürekli oyun için çalışıyor o cihazlar. İnternet kafeler aşırı kaliteli mekana gitmediğiniz sürece zaten pis olur ve sistemlerin içini upgrade yapılmadığı sürece temizlemezler. Çünkü o kadar bilgisayarı temizlemeye kimse yeltenmez. Kasalar kalitesiz toz tutan kasalardr.
Tamamen kendini haklı çıkarmak için, kelime oyunu yapıyorsun.
Diyorsun ya 100-150 makina. Neden 150 makina olan bir yeri örnek gösteriyorsun da 25 makinalı bir yeri örnek göstermiyorsun? Bu birdi.
İkincisi bu kafe neden sürekli ağzına kadar dolu ve neden herkes oyun oynuyor?
Günde 4-5 saat çalışan makinalar da oluyor ve bunların hepsi oyun oynamayabilir.
Kurduğun bu cümlelerden karakterini yorumlamak o kadar kolay ki

Çocuk gibi haklı olmak için bazı şeyleri açığa vuruyorsun ama bazı şeyleri gizliyorsun. Ben söylemiyim bu davranışın ne olduğunu sonra üsluptan ceza yiyoruz ama sen kendini bilirsin, saygılar.
İnternet kafedeki bir ekran kartı ne kadar temiz kullanılır söyleyebilir misin?
Senin evdeki bilgisayarından daha temiz olabilir mesela.
Bakın size bir örnek vereyim. Benim babamın kafesi var ben sektörü sizden daha iyi biliyorum.
Doğru söylediğiniz yerler de var, söylemediğiniz de.
Mesela her kafeci temizlemez bilgisayarlarını, dediğiniz gibi uğraşmaz ama düzenli temizliğini yapan yerler de mevcut bunu gizliyorsunuz.
Mesela ben düzenli olarak üşenmeden hepsini temizliyorum.
Bu yüzden temizse alınır dedim. Bizim kafeden çıkma 12 yıllık GT9800' leri hala sattığımız kişiler kullanıyor.
Birincisi bu kartlar o kadar kolay bozulacak kartlar değil, ikincisi düzenli temizlik ile ömürleri uzatılabilir.
Bir ev kullanıcısı da alıp kartı kasasına takıp, patlayana kadar kullanabilir, bu da bir gerçek mesela bunu da gizliyorsunuz.
Siz sanıyormusunuz bu adamlar üşengeç temizlemiyor bilgisayarlarını hiç?
Tabi ki de hayır. Bu kartlara hayvan gibi para ödüyoruz; temizlemez olur muyuz hiç, bir düşünün.
Parayı siz vermediğiniz için bu aklınıza gelmiyor ya da bunu da gizliyorsunuz.
Bir kartın çok çalışması, çok tozlanmasından başka bir zarara sokmaz. Tozu da düzenli alırsanız, bir şey olmaz.
Eğer çok çalışması sorun olsaydı, arabalardaki kilometre gibi bunlara da, çalıştıkları süreyi gösteren ibreler konurdu.