İnternet çok kötü

Evet onlar suçlu.

Haklısın ki bunu test etmek zor değil, modeme gelen bağlantıyı modem arayüzünden görebilirsin.

Hat değerlerine bakarak hatta sorun var mı yok mu anlaşılır. Fakat tam olarak sorunun nerede olduğunu ancak ankastre kutusuna modemi bağlayarak anlayabilirsin. Ankastre kutusuna modemi bağladın eğer modem olması gerek hızda buluşuyorsa senin iç tesisat problemlidir. Ama modem ankastre kutusunda bile kötü bir hız ile buluşuyorsa TT tarafında sorun vardır.

Kardeşimin öyle, hatta TurkNet sorunlu bağlantı kurdu kardeşime geldiler düzelltiler. Benim hattı kimse bağlamadı. Oturduğum beri aynı yerden çekiyorum. Geçenlerde poyrazwifi geçiş yaptım.

2014'ten beri çeşitli forumlarda internet hakkında hem bilgi aldım hem bilgi verdim. Bu işlerde kesin konuşamayız. Eğer iç tesisatınızdan eminseniz TurkNet'in yerinde destek ekibi var gelip ölçüm yapar eğer iç tesisatınızda problem yok ise ücret almaz. Fakat iç tesisatınızda problem varsa belli bir ücret alır ve isterseniz yeni kablo çeker.

Kardeşimin öyle, hatta TurkNet sorunlu bağlantı kurdu kardeşime geldiler düzelltiler. Benim hattı kimse bağlamadı. Oturduğum beri aynı yerden çekiyorum. Geçenlerde poyrazwifi geçiş yaptım.
Hocam anlatamıyorum galiba. Iss ler gelip binaya internet kutusu koyar ve bina içi tesisata bağlar. Eğer sorun dış kutuda yani ankastredeyse sorun onlarda. Binayı Türk telekom ya da poyrazwifi yapmadıysa bina içindeki tesisattan sorumlu olamazlar. Bina içi tesisatta çok ek varsa, kalitesiz kablo kullanıldıysa, paslanma varsa burada sorun ISS de değildir. Binaya 100 geliyorsa bina içinde daireye modeme 10 geliyorsa burada elektrikçi çağırılıp yeni kablo döşenir. Anlatamıyorum galiba. Bina içi tesisatınız iyidir önceden de kurulum yapıldığı için ISS değiştiğinde tekrar kuruluma gerek olmadığı için kimse gelmemiştir. Ayrıca modemdeki bozukluk modem arayuzunden de anlasılmayabilir. Modeme geliyordur internet modem alıyordur fakat modemin wifi ve ethernet çıkışı arızalıdır. Burada görebilirsiniz modem arayuzunden ama alamazsınız.

İç tesisat müşteri sorumululuğunda.

RJ11 uç bozulmuş pinleri tam basmıyor olabilir. İç tesisatınızın durumu nedir bilmiyorum ama internet geldiği zaman hat değerlerini buraya atarsanız bir şeyler söylebiliriz.

Hocam hiç anlamıyorum o tarz şeylerden. TurkNet'e nasıl ulaşabilirim buraya ekip göndermeleri için?

Hocam hiç anlamıyorum o tarz şeylerden. TurkNet'e nasıl ulaşabilirim buraya ekip göndermeleri için?

Destek kaydına yerinde destek ekibi istediğinizi söyleyebilirisiniz. Fakat iç tesisatınızda bir sorun varsa belli bir ücret alıyorlar. Ve isterseniz ücreti dahilinde yeni kablo çekiyorlar. İç tesisatınızda sorun yoksa ücret alınmıyordu en son. Zaten temsilci size bilgi verir.

Hocam türknetle görüşün ekip gönderirler. Dış ankastreden ve sizin evden hızı ölçerler. Bir azalma sorun varsa ya ücret karşılığında onlara yaptırırsınız. Ya da elektrikçi çağırıp yeni hat çektirirsiniz.

Hocam anlatamıyorum galiba. ISS'ler gelip binaya internet kutusu koyar ve bina içi tesisata bağlar. Eğer sorun dış kutuda yani ankastredeyse sorun onlarda. Binayı Türk Telekom'ya da poyrazwifi yapmadıysa bina içindeki tesisattan sorumlu olamazlar. Bina içi tesisatta çok ek varsa, kalitesiz kablo kullanıldıysa, paslanma varsa burada sorun ISS de değildir. Binaya 100 geliyorsa bina içinde daireye modeme 10 geliyorsa burada elektrikçi çağırılıp yeni kablo döşenir. Anlatamıyorum galiba. Bina içi tesisatınız iyidir önceden de kurulum yapıldığı için ISS değiştiğinde tekrar kuruluma gerek olmadığı için kimse gelmemiştir. Ayrıca modemdeki bozukluk modem arayuzunden de anlasılmayabilir. Modeme geliyordur internet modem alıyordur fakat modemin Wi-Fi ve Ethernet çıkışı arızalıdır. Burada görebilirsiniz modem arayuzunden ama alamazsınız.

Arkadaş anlamak istemiyor hocam. Ev içinde su tesisatı patladığında nasıl belediyeyi aramıyorsak. Veya ev içindeki elektrik tesisatı için tredaş/trepaş aramıyorsak internette aynı şekil. İnternet firması senin evinin içindeki lokal kabloyu nereden bilsin. Ek vardır oksit yapmıştır internet hızın düşer.

Hat değerlerine bakarak hatta sorun var mı yok mu anlaşılır. Fakat tam olarak sorunun nerede olduğunu ancak ankastre kutusuna modemi bağlayarak anlayabilirsin. Ankastre kutusuna modemi bağladın eğer modem olması gerek hızda buluşuyorsa senin iç tesisat problemlidir. Ama modem ankastre kutusunda bile kötü bir hız ile buluşuyorsa TT tarafında sorun vardır.
Bu işin detayı takii de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı