Internet çok yavaş

Oxygenmiraç

Decapat
Daha fazla  
Kullandığım internet TurkNet ve Rize'de yaşıyorum. 100Mbps internet verdiği söyleniyor modem salonda ve odam ile arasında 10-15mt civarı mesafe var odaya evde bulduğum rooter ASUS RT-12'yi taktım ve aldığım internet değeri çok az Valorant oynarken sabit 40ms ve bir anda fırlıyor düşüyor PC'yi yeni aldım oynun zevki çıkaramıyorum 300-400TL'ye sorun çözülebilir mi?

Dosya Ekleri

• test.png
    test.png
    15,1 KB · Görüntüleme: 70
Ben kablo alıp kasayı modeme bağladım öyle en az 50Mbps alırsın ki ben öyle alıyorum ama bizim internet 100Mbps değil belki sen 100Mbps alırsın. Eğer ki WiFi adaptörü kullanıyorsan...

Kullandığım internet TurkNet ve Rize'de yaşıyorum. 100Mbps internet verdiği söyleniyor modem salonda ve odam ile arasında 10-15mt civarı mesafe var odaya evde bulduğum rooter ASUS RT-12'yi taktım ve aldığım internet değeri çok az Valorant oynarken sabit 40ms ve bir anda fırlıyor düşüyor PC'yi yeni aldım oynun zevki çıkaramıyorum 300-400TL'ye sorun çözülebilir mi?

Bilgisayara kabloyla bağlı bende 70 civarı bir hızı var.

Kablo ile bağlayıp birde öyle deneyin.

Rekabetçi türde oyunlar oynuyorsanız modeminize wifi yerine ethernet kablosu ile bağlanmanızı öneririm. Zaten bunun dışında yapabileceğiniz pek de bi'şey yok, bulunduğunuz muhitin altyapısı ve servis sağlayıcınız ne hız verirse onu alırsınız.

Hocam modemin yanına gidip 5GHz ile bağlanıp bir test et tam hız veriyor mu diye. Eğer veriyor ise router alıp sorunu çözebilirsin.

Zaten modemi odaya kurdum neredeyse PC ile arasında yarım metre bile yok Ethernet ile bağlanıyorum ona rağmen bu hızları alıyorum.

Son düzenleme:
Wifi ile bağlantı sağlıyorsan öncelikle wi-fi kanalını değiştirmek bir çözüm olabilir ilgili rehber;

Kablolu bağlantıda bile düşük hızlar alıyorsan, CRC hataları olabilir modem arayüzünden kontrol edebilirsin. Kablolu bağlantıda senin yapacağın pek bir şey yok ISS ile görüşmen gerekiyor.

DNS ayarlarını değiştir.

Her türlü ayarları yaptım ama hala oyun oynarken yüksek ping. Bir anda 1000'lere falan çıkıyor. Kablodan olabilir diye yeni kablo da aldım hala aynı. Şunları almayı düşündüm. https://www.carrefoursa.com/tp-link...tm_medium=list&utm_campaign=standard&v=1.78.2 https://www.akakce.com/kablosuz-ag-...r-kablosuz-wi-fi-alici-fiyati,1777176892.html

Telefondan salondaki ana modeme bağlanıp Speedtest yaptım 90Mbps verdi, sonra da odaya gelip Rooter'a bağlandım 15 bile zor verdi yani.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı