İnternet Download Hızımda Düşüş

Distingue

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Full Stack Developer
Merhaba, 4-5 yıldır aynı binada internet kullanıyorum. Daha önce TurkNet kullanırken 3-4 ay önce Netspeed'e geçiş yaptım. 100 Mbps VDSL paketini kullanıyorum ve altyapım 83 Mbps gözüküyor. Hız testlerinde 75-80 Mbps görüyordum fakat son zamanlarda 50-58 Mbps sınırında kalıyor download hızım, upload hızım ise gayet normal (7 Mbps). Keenetic Extra DSL modem kullanıyorum. Netspeed ile görüştüğümde SNR margin değerinden kaynaklı olabileceğini söylediler ve modem arayüzünden otomatiğe almamı istediler. Otomatiğe aldım fakat download hızında bir iyileşme olmadı genellikle 50 Mbps civarlarında. Son bir hafta içinde birkaç kere 75 Mbps'leri gördüm sadece. Bunun sebebi ne olabilir? SNR margin değerim otomatik olarak kalmalı mı? TurkNet kullanırken bu şekilde download hızında düşüşler yaşadığımı hiç görmedim.

1689576713926.png

1689576734180.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 4-5 yıldır aynı binada internet kullanıyorum. Daha önce TurkNet kullanırken 3-4 ay önce Netspeed'e geçiş yaptım. 100 Mbps VDSL paketini kullanıyorum ve altyapım 83 Mbps gözüküyor. Hız testlerinde 75-80 Mbps görüyordum fakat son zamanlarda 50-58 Mbps sınırında kalıyor download hızım, upload hızım ise gayet normal (7 Mbps). Keenetic Extra DSL modem kullanıyorum. Netspeed ile görüştüğümde SNR margin değerinden kaynaklı olabileceğini söylediler ve modem arayüzünden otomatiğe almamı istediler. Otomatiğe aldım fakat download hızında bir iyileşme olmadı genellikle 50 Mbps civarlarında. Son bir hafta içinde birkaç kere 75 Mbps'leri gördüm sadece. Bunun sebebi ne olabilir? SNR margin değerim otomatik olarak kalmalı mı? TurkNet kullanırken bu şekilde download hızında düşüşler yaşadığımı hiç görmedim.

Eki Görüntüle 1864981

Eki Görüntüle 1864983

Zayıflaman mevcut eksiz CAT6 sıfırdan kablo çekin.

Kablolarını kontrol et. Ek vs. varsa yeni kablo çek. Onun dışında bölgedeki abone sayısının artmasına bağlı da düşme olmuş olabilir. SNR değerin 8db şuan zaten sınırda. Otomatikte kalmasının bi zararı yok.
Bina iç tesisatında ek yok, modeme de direkt CAT6 kablo ile bağlı bilgisayarım. Boş VDSL portu kalmamış olduğum yerde, sanırım dediğiniz gibi abone sayısının artmasından dolayı bu düşüş.

Zayıflaman mevcut eksiz CAT6 sıfırdan kablo çekin.
Bina girişindeki telefon kutusundan eve mi?

Keenetic modem arayüzünden SNR margin değerini 2db yaptığımda 70 mbps downloadları görüyorum ama kopmalar oluyor. Otomatik seçeneğini seçtiğimde 6 veya 8 db olarak belirliyor, download hızım 50-60 mbps oluyor.

Bina iç tesisatında ek yok, modeme de direkt CAT6 kablo ile bağlı bilgisayarım. Boş VDSL portu kalmamış olduğum yerde, sanırım dediğiniz gibi abone sayısının artmasından dolayı bu düşüş.

Bina girişindeki telefon kutusundan eve mi?

Keenetic modem arayüzünden SNR margin değerini 2dB yaptığımda 70 Mbps downloadları görüyorum ama kopmalar oluyor. Otomatik seçeneğini seçtiğimde 6 veya 8 dB olarak belirliyor, download hızım 50-60 Mbps oluyor.

Evet bina girişinden modeme eksiz CAT6 kablo çekin hocam.

Eki Görüntüle 1864981

Eki Görüntüle 1864983
Hocam aynı durumdayım nasıl çözdünüz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı