İnternet hız değerleri nasıldır?

• Konuyu başlatan aykiut
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 494

aykiut

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Yeni taşındığım evime TurkNet ile anlaşarak internetimi bağlatdım. Altyapımı sorguladığımda 100 Mbit alabildiğim gözüküyordu. Şu anda bir gün oldu ve hız testlerinde 40 45 civarı maksimum alabiliyorum. Kendilerine sorduğumda kullandığım modemin 2.4 GHz olduğunu 5GHz olan bir modem almam gerektiğini söylediler. Kullandığm modem ZyXEL vMG1312T20b. Bazı tanıdıklarıma sorduğumda bana VDSL ile 5GHz de olsa çok bir değişiklik olmayacağını boşa gidip de 5GHz modem almakla uğraşmamamı tavsiye ettiler. Sizce doğrusu nedir? Yardımcı olabilir misiniz?

5GHz modemler yakın mesafelerde interneti çok iyi ve hızlı iletirler, onun dışında görevli olduğu başka konu yok zaten. Wi-Fi üzerinden pek performans beklemiyorsanız uğraşmayın fakat 2.4 üzerinden 10Mbps alacağınıza mobilden, 5GHz üzerinde 25 - 30 alın çok daha iyi olur bana göre.

Bir modeme aylık kira ödeyecekseniz eğer, bu fiyatlar oldukça fazla olur gereksiz bir yatırım olacaktır.

Şu an taşındığım ev pek büyük değil zaten. Wi-Fi performansı olarak çok bir fark yok kablo bağlantısında aldığım hızda bir değişiklik olur mu diye istiyordum ya da Wi-Fi'de 30 alıyorsam mesela 60 70 olabilir gibisinden. Türk Telekom'dan biri geldi sabah aşağıdan hızına baktı aşağıda 95 dedi eve kadar ne değişiyor o zaman onu çözemedim.

Şu an taşındığım ev pek büyük değil zaten. Wi-Fi performansı olarak çok bir fark yok kablo bağlantısında aldığım hızda bir değişiklik olur mu diye istiyordum ya da Wi-Fi'de 30 alıyorsam mesela 60 70 olabilir gibisinden. Türk Telekom'dan biri geldi sabah aşağıdan hızına baktı aşağıda 95 dedi eve kadar ne değişiyor o zaman onu çözemedim.

5GHz modem alsanız da kablolu bağlantıda herhangi bir fark yaratmayacaktır. Tek fark yaratacağı nokta portların yönetilebilirliği olabilir.

5GHz modemler yakın mesafelerde interneti çok iyi ve hızlı iletirler, onun dışında görevli olduğu başka konu yok zaten. Wi-Fi üzerinden pek performans beklemiyorsanız uğraşmayın fakat 2.4 üzerinden 10Mbps alacağınıza mobilden, 5GHz üzerinde 25 - 30 alın çok daha iyi olur bana göre.

Bir modeme aylık kira ödeyecekseniz eğer, bu fiyatlar oldukça fazla olur gereksiz bir yatırım olacaktır.
Kablo ile kaç alıyorsun? Verdikleri cevap bence hiç alakalı değil. O kadar fark etmemeli.

1696329933437.png

1696329949123.png

Eki Görüntüle 1965693

Kablo her zaman en yüksek verim sağladığınız yöntemdir. Sorunun ne olduğunu anlamak için evvel kabloyla bir test etmeniz gerekiyor.

Kablo ile kaç alıyorsun? Verdikleri cevap bence hiç alakalı değil. O kadar fark etmemeli.

Eki Görüntüle 1965691

Eki Görüntüle 1965692
Eki Görüntüle 1965693

Verdikleri cevap alakalı aslında bu sorunu bir akraba evinde yaşadım 2.4GHz ile bağlandığımda Max 50Mbps alıyorken 5GHz ile bağlandığımda 110a kadar görüyordu şu an evdeki modem 2.4GHz ama 70Mbps görebiliyorum Wi-Fi ile belki modemden modeme değişiyordur bilmiyorum.

Arkadaşın yazdığından ben ilk etapta kablolu hızı baz alırım. Ve dual band modemdede kabloda hız fark etmez. O açıdan alakası yok dedim. Yoksa tabiki wifide 2.4 ile 5.0 arasında fark var:)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı