İnternet hız sağlayıcısı ve internet hızı

381258

Hectopat
Daha fazla  
Merak ettiğim bir soru var. İnternet hızları sağlayıcıdan sağlayıcıya değişiyor mu? Yoksa sadece değişen bize sundukları özellikler mi?(Taahhüt vs). Yani hız konusunda ben TürkNet'e de geçsem TTNET'e de geçsem değişme olur mu?

Türk Telekom ile Superonline fiber olarak farklı altyapılar kullanıyor. Hepsi farklı destekliyor. Mesela Türk Telekom altyapın VDSL2 ise sallıyorum en yüksek 50 alırsın diyelim. Superonline fiberi 10 Gbps bile verir mesela. TT altyapısında istediğin bir firmaya geç yine aynı hızı alırsın.

Eski evimde TT'den 24 Mbps'lik paketin 18-20 arası hızlar alıyordum. 16 Mbps'lik paketten 5-10 arası alıyordum. 8 Mbps'lik paketten 3 Mbps alıyordum AKN yüzünden.
TürkNet'e geçtim 35 Mbps'nin 35.2'sini alıyordum. Şu anki evimde 100Mbps'lik paketten 82.2 alıyorum.
Kilit nedeniyle 81'e kısıtlanıyor internetim, kilit olmasa 101Mbps'yi göreceğime inanıyorum.
VDSL2 kullanıyorum.

Benim evimde adresimde hangi altyapı var nereden bilebilirim? İlla tüm internet sağlayıcılarına sorgulatmam mı lazım?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı