İnternet hız testi her sitede farklı sonuç veriyor

Daha fazla  
Merhaba Superonline 500Mbps fiber paketini kullanmaktayım. İnternet hızımın testini fast.com harici sitelerde yaptığım zaman 450-480Mbps arası değerler alıyorum. (bu noktada bir sorun yok) Ama testimi fast.com sitesi aracılığı ile yaptığım zaman hızım 300-380Mbps arasında değişiyor. İndirme hızımda yaklaşık olarak 30-42mb/s aralığında.

Sizce bu farkın sebebi nedir? Fast.com sitesinde yazanın doğru olma ihtimali var mı?

1.PNG
2.PNG

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    31 KB · Görüntüleme: 48
  • 2.PNG
    2.PNG
    25,2 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleyen: Moderatör:
O site biraz sıkıntılı. Benim internetim 75 Mbps olmasına rağmen o sitede yarısı çıkıyor. 30-35 Mbps arası. Bilmiyorum sebebini.

İnternet hızı sabit ve her zaman aynı olan bir değer değildir. Test yaptığınız tüm siteler doğru sonuç veriyor. İşin olayı, bu testlerin hepsini farklı farklı sunuculara yaptığınız için farklı sonuçlar çıkıyor. Her sunucudan aynı hızı alamayabilirsiniz. Bu hızlar hızı çektiğiniz sunucunun ve sizin kullandığınız internet sağlayıcısının o sunucuyla arasındaki iletişim performansına göre değişebilir.

Son düzenleme:
40MB/s ise bunun 8 katı 320 Mbps gibi değerlere denk geliyor. Buna göre olanlar doğrudur.

Bende ikisi de aynı gosteriyor sizde bir sıkıntı olabilir mi?

Merhaba Superonline 500Mbps fiber paketini kullanmaktayım. İnternet hızımın testini fast.com harici sitelerde yaptığım zaman 450-480Mbps arası değerler alıyorum. (bu noktada bir sorun yok) Ama testimi fast.com sitesi aracılığı ile yaptığım zaman hızım 300-380Mbps arasında değişiyor. İndirme hızımda yaklaşık olarak 30-42mb/s aralığında.

Sizce bu farkın sebebi nedir? Fast.com sitesinde yazanın doğru olma ihtimali var mı?

Eki Görüntüle 1519144Eki Görüntüle 1519145
Çünkü Fast.com'da yurtdışındaki bir sunucuya hız testi yapıyorsunuz. Kayıp vermesi anormal bir durum değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı