İnternet hızı 100 Mbps'e sabit

okkymnc

Decapat
Daha fazla  
Merhaba iyi sosyaller.

Dün itibarıyla 1 Gbit internet alabiliyorum ama kullanamıyorum internet hızım 100 Mbit'e sabitlenmiş vaziyette Speed duplex ayarlarından da denedim çözüm olmadı.
Anakart B450M S2H F63b BIOS sürümüne güncelledim az önce kablom da CAT6 mı neyse ondan işte. İnternet hızım da 92 Mbit falan.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    3,9 KB · Görüntüleme: 203
  • Screenshot_3.png
    18 KB · Görüntüleme: 218
  • Screenshot_2.png
    14,2 KB · Görüntüleme: 218
Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartın internet sürücüsünü yüklediyseniz 1Gbps destekliyor.
Modemden bilgisayara CAT6 kablo kullanıyor olabilirsiniz fakat binanızda kullanılan kablo düz CAT5 olabilir.
Ayrıca modeminizin 1Gbps desteklediğinden emin misiniz?

Son düzenleme:

Modeminiz veya routeriniz 100Mbit destekliyor demek ki. Modeminizi değiştirin veya 1gbit destekleyen router alın.

Anakartın eski ise LAN'ı 100 Mbps'den fazla almayabilir. Anakartın sitesinden kontrol etmek lazım

Buyrun, düzelttim. Düzgün üslupla uyarmak varken böyle yazmanızı hiç hoş bulmadım.

problem binada olamaz çünkü abim alıyor öte yandan modem problemli de diyemezsiniz çünkü diğer LAN ları da denedim ve olmadı başka kablo da denedim hepsini denedim aynı modemden abim 1Gbit alabiliyor

O zaman geriye kablonun CAT-6 olmaması ihtimali kaldı. Üzerindeki etikete aldanmayın. Başka kablo temin edip deneyin.
onu da denedim başka pcde veren kablo bende vermiyor
yazılımsal bir problem olduğunu düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…