İnternet Hızı 13 Mbps'den 11 Mbps'a Düştü

Makaleler
1
Merhabalar. 13 Mbps internetimin bir anda sebepsizce 11 Mbps'a düşmesinin sebebi ne olabilir? Bir ara modemi kapatıp açmıştım. Sonra internet gelmemişti. Teknik servis gelip düzeltti durumu. Ama internetim yavaşladı. Eskiden 1.9 Mbps indirirken artık 1.5 Mbps indiriyorum. Bunun sebebi ne olabilir? İnternetim Türk Telekom.

Şebekenin yoğun kullanıldığı saatlerde internetin yavaşlaması en doğal şey. Testinizi gece yapın, değişen bir şey olmazsa yapılacak bir şey yok.
Zaten 2 Mbps internetin yavaşlaması çok bir şey ifade etmez.

Modem arayüzünüze girip resimdeki gibi bilgilerin olduğu yeri atabilirmisiniz.

Adsız.jpg

Konuyu tabikide öncelikle internet sağlayıcınızla paylaşınız. Modem arayüzünde SNR Marjı (dB) kısmında bulunan değerlerin düşük olduğundan kaynaklanan bir problem burada bulunan konuyu inceliyebilirsin. Konu içerisinde belirtilen önerileri yapabilirsin.
  • Düşük SNR margin değerlerini daha iyi yönetecek kaliteli bir modem alın.
  • Modemin ve telefon hattının bağlı olduğu aynı hat için kaliteli ADSL splitter kullanın.
  • Bulunduğunuz bölgede daha az kullanılan bir internet sağlayıcısına geçmeye çalışın.
  • Kablonun duvarda bağlantılı olduğu kablo bağlantı noktasını daha kalitelisiyle değiştirin ve kablonun olması gerektiği gibi bağlı olmasına dikkat edin.
  • Bina içindeki kabloları değiştirin. Düşük kaliteli telefon kabloları da hattınızda gürültüye sebep olabilir.
Ek not: Daha iyi bir pakete geçmek istersen alt yapın en fazla 24 Mbps destekliyor.

Konuyu tabikide öncelikle internet sağlayıcınızla paylaşınız. Modem arayüzünde SNR Marjı (dB) kısmında bulunan değerlerin düşük olduğundan kaynaklanan bir problem burada bulunan konuyu inceliyebilirsin. Konu içerisinde belirtilen önerileri yapabilirsin.
  • Düşük SNR margin değerlerini daha iyi yönetecek kaliteli bir modem alın.
  • Modemin ve telefon hattının bağlı olduğu aynı hat için kaliteli ADSL splitter kullanın.
  • Bulunduğunuz bölgede daha az kullanılan bir internet sağlayıcısına geçmeye çalışın.
  • Kablonun duvarda bağlantılı olduğu kablo bağlantı noktasını daha kalitelisiyle değiştirin ve kablonun olması gerektiği gibi bağlı olmasına dikkat edin.
  • Bina içindeki kabloları değiştirin. Düşük kaliteli telefon kabloları da hattınızda gürültüye sebep olabilir.
Ek not: Daha iyi bir pakete geçmek istersen alt yapın en fazla 24 Mbps destekliyor.
Sanırım kopyalamışsın. Şimdi modemde veya kablolarda sorun olabilir mi diyorsun?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı