Çözüldü İnternet hızı aniden 100 Mbps arttı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ayumu Kasuga

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600 İşlemci
Sapphire Nitro+ RX 6600XT Ekran kartı
Corsair Vengeance LPX 8GBx2 3200Mhz Ram
Asrock AB350 Pro 4 ATX Anakart
Corsair CV650 ATX PSU
WD Blue SN570 500GB M2 SSD
Samsung 870 Evo 250GB Sata SSD
---------------------------------------------------
Monitör: Asus VG249Q1A 165Hz IPS Gaming Monitör
Mouse: Logitech G203 Siyah
Klavye: James Donkey 610S Red Switch
Merhaba forumdaki arkadaşlar. Başıma bugün çok garip bir olay geldi. Normalde Türk Telekom fibernet kullanıyorum, 100 Mbps paketi var bizde. İnternet hız testlerinde 110 Mbps oluyordu bazen vb. fiber kablodan dolayı oluyor diye öğrendim o 5-10Mbps'lik artış. Ama bugün oyun indirirken başıma çok garip bir olay geldi. İnternet hızı 200 Mbps olmuş. Evet, şaka değil yemin ederim ki gerçek. Nasıl olabilir bu? Evde kafayı yedim kendi kendime, böyle bir şey olması imkansız. İnternette araştırdım böyle bir şey başına gelen olmamış. Daha dün dosya indirirken 10MB/sn indirir iken şimdi 30MB/sn kadar çıkıyor. 8 Mbps upload 30 Mbps olmuş. Gerçeklik algımı kaybettim bu durum yüzünden. İnternetten arattığımda ise altyapımın maksimum sağladığı hız 100 Mbps olarak gözüküyor? Altyapıda çalışma vb. de olmadı ki olsa internet kesilirdi zaten. Bu işlerden anlayan bir arkadaş varsa aydınlatsın beni, evde kafayı yemek üzereyim. Fotoğrafları bırakıyorum:

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
31 Ekim'e kadar 100Mbps kullananların internet hızları 2 katına çıkarıldı normal. Ben de 100Mbps kullanıyorum ama herhangi bir fark göremedim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Çok gereksiz bir mesaj. 100 Mbps hızlı demek için 1990-2000'lerda yaşamak gerekiyor.
Şimdi şuna bi açıklık getirelim. Normal günlük hayat için gayet yeterli bi hız ve artacak da bi hız. Ama gidip sen, ben hergün video çekeceğim, 40-50 GB dosya indireceğim diyorsanız o zaman 250 Mbps aşağısı yetmeyebilir doğal olarak.

Çok gereksiz bir mesaj. 100 Mbps hızlı demek için 1990-2000'lerda yaşamak gerekiyor.
Türkiye'de kimse 100 Mbps hıza bile sahip değil, bir de az demek de saçma. Altyapılar eski.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20221015-204620_Edge.jpg
    51,2 KB · Görüntüleme: 60
Türkiye'de kimse 100Mbps hiza bile sahip değil, bir de az demek de saçma. Altyapılar eski.

Zaten bu konudaki geçmiş mesajıma bakarsanız Türkiye'deki altyapının kötü olduğu ile alakalı mesaj yazdım ve bunu bana karşı tekrarlamanız ayrıca tuhaf.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…