Speedtest yapınca 9-10 civarında alıyorum. Aynı arsada hemen yan binada vdsl var ve yanılmıyorsam 35 veya 45mb alıyorlar. SNR 0 dB varsayılanda şu an.Merhaba. İndirme hızı 12Mbps. Speedtest yapınca ne kadar hız alıyorsunuz? Ayrıca bulunduğunuz bölgede VDSL alt yapısı var mı ? Bunun dışında modem keenetic sanırım, ara yüz ayarlarından SNR marjını düşürürseniz hızınız bir ihtimal yükselebilir.
Teşekkürler bilgilendirme için, bende de bağlantı hızı 12288 olarak gösteriyor. Sadece speedtestte 9-10 alıyorum ki daha önceden 11-13 değerlerindeydi.Hocam bir tür kilide takılmışsınız. Bende de aynı sorun vardı. Ne yaparsam yapayım 12288 kbps'den öteye asla geçemiyordum. Sanırım DSLAM tarafından size kilit koyulmuş. Maksimum 12288 kbps görebilirsiniz. Bunu düzeltmek için Türk Telekom ile görüşmelisiniz.
SNR marjı yükseldikçe çıkılabilecek internet hızı artar, önemli olan şuan aldığınız bağlantı hızıdır. Hangi paketi kullanıyorsunuz? Ayrıca yan binada VDSL varsa büyük ihtimalle sizin binada da vardır. Aşağıdaki linkten alt yapı sorgulaması yapabilir misiniz?Speedtest yapınca 9-10 civarında alıyorum. Aynı arsada hemen yan binada vdsl var ve yanılmıyorsam 35 veya 45mb alıyorlar. SNR 0 dB varsayılanda şu an.
Edit: Hocam şu an snr marjını 0dan 5e çektim denemek için, keenetic'in youtube videosunda deneyerek en uygun ayarı bulabilirsiniz yazıyordu. Atanabilir hız 16-17mbden 21e yükseldi. Ancak speedtestde değişen bir şey yok.
Teşekkürler bilgilendirme için, bende de bağlantı hızı 12288 olarak gösteriyor. Sadece speedtestte 9-10 alıyorum ki daha önceden 11-13 değerlerindeydi.
Çünkü SNR kararlılığını 1 dB'den başlatıp 10'a kadar yükselttikçe aldığım ve alabileceğim hız o oranda artıyordu. 12288 kbps'ye geldiği anda ister 20 dB yapayım hiçbir şekilde o hızın üstüne çıkılmıyordu.Speedtest yapınca 9-10 civarında alıyorum. Aynı arsada hemen yan binada vdsl var ve yanılmıyorsam 35 veya 45mb alıyorlar. SNR 0 dB varsayılanda şu an.
Edit: Hocam şu an snr marjını 0dan 5e çektim denemek için, keenetic'in youtube videosunda deneyerek en uygun ayarı bulabilirsiniz yazıyordu. Atanabilir hız 16-17mbden 21e yükseldi. Ancak speedtestde değişen bir şey yok.
Teşekkürler bilgilendirme için, bende de bağlantı hızı 12288 olarak gösteriyor. Sadece speedtestte 9-10 alıyorum ki daha önceden 11-13 değerlerindeydi.
Adersle sorgulayınca altyapı yok gözüküyor ancak telefon ile sorgulayınca Türknet 8mb adsl gösteriyor. Abim ttnette çalışan arkadaşı ile konuşmuştu o bir bakmıştı, boş port yokmuş vdsl için, arayın ttneti boş port açılınca ilk bana haber verin gibi bir şeyler söylememizi istemişti. Abim ttneti aradı ancak hiçbir sonuca ulaşamadı. Bu arada yaklaşık 10 yıl gibi bir süredir evde internet kullanıyoruz ancak ne zaman altyapı sorgulama yaparsam yapayım hala yok gözüküyor.SNR marjı yükseldikçe çıkılabilecek internet hızı artar, önemli olan şuan aldığınız bağlantı hızıdır. Hangi paketi kullanıyorsunuz? Ayrıca yan binada VDSL varsa büyük ihtimalle sizin binada da vardır. Aşağıdaki linkten alt yapı sorgulaması yapabilir misiniz?
İnternet Altyapı Sorgulama - Netspeed
Netspeed İnternet Altyapı Sorgulama ile hizmet alabileceğiniz VDSL veya Fiber internet altyapısı, port bilgisi ve alabileceğiniz maksimum hızı öğrenin. En uygun internet paketini seçmek için hemen sorgulama yapın!netspeed.com.tr
Sabit hattınız varsa aşağıdaki linkten telefon numarası ile sorgulama yapabilirsiniz.
İnternet Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet
İnternet altyapı sorgulama ve fiber altyapı sorgulama için bu sayfaya göz atın! Telefon numaranız veya adresiniz ile hızlı ve kolayca altyapı sorgulayın!turk.net
Sorgulama yaptıktan sonra sonuçları resim olarak ekleyebilir misiniz?
Sorunu hala yaşıyor musunuz?Çünkü SNR kararlılığını 1 dB'den başlatıp 10'a kadar yükselttikçe aldığım ve alabileceğim hız o oranda artıyordu. 12288 kbps'ye geldiği anda ister 20 dB yapayım hiçbir şekilde o hızın üstüne çıkılmıyordu.
Hayır yaşamıyorum. Yeni altyapı geldi. Yeni DSLAM cihazına bağlandık. Zaten altyapı geldikten 2-3 hafta sonra NetSpeed'e geçişimi yaptım. Gayet memnunum.Sorunu hala yaşıyor musunuz?
Yanlış anlamadıysam TTNET yetkililerinin gelip mahalledeki port sayısını arttırması gerekiyor.Hayır yaşamıyorum. Yeni altyapı geldi. Yeni DSLAM cihazına bağlandık. Zaten altyapı geldikten 2-3 hafta sonra NetSpeed'e geçişimi yaptım. Gayet memnunum.
Bir de o sonuçları görmenizin sebebi muhtemelen bölgenizdeki portlar dolmaya başladığındandır.
Evet. Port işi onların elinde. Canları ne zaman çekerse o zamana arttırırlar genelde.Yanlış anlamadıysam TTNET yetkililerinin gelip mahalledeki port sayısını arttırması gerekiyor.