İnternet hızı bir süredir normal seviyenin altında

Meguminn

Hectopat
Merhaba yaklaşık 2-3 ay gibi bir süredir internet hızım düştü, ADSL, TTNET üyesiyim ancak normalde 12-13 download görüyordum Speedtest üzerinde. 2-3 ay önce elektrik kesintisi sonrası modem çalışmaz duruma geldi ve eski modemi taktık kısa bir süreliğine, o kısa zaman diliminde indirme hızımız 7 idi ve daha sonra yeni modem aldık ancak değişen hiçbir şey olmadı. Abim TTNET'i arayıp görüştü ve internet hızımızı tek bir telefon ile 10-10.5a yükselttiler ancak daha da yükselmedi, şu an ise 9-9.97 civarlarında geziyor. Ancak modem arayüzünde bağlantı hızı 12MB olarak gözüküyor. Arayıp sorduğumuzda da bize 12 geliyor eve demişlerdi, Ethernet kablosunu modemle beraber değiştirdik, modeme uzanan internet kablosunu da değiştirdik ancak hala internet hızımız aynı. Tekrar eski hızıma dönebilmek için ne yapmam gerekiyor? Pek bilgili değilim zaten bu konularda.

Dosya Ekleri

• resim_2021-08-18_155853.png
    resim_2021-08-18_155853.png
    26,7 KB · Görüntüleme: 82
Merhaba. İndirme hızı 12Mbps. Speedtest yapınca ne kadar hız alıyorsunuz? Ayrıca bulunduğunuz bölgede VDSL alt yapısı var mı ? Bunun dışında modem keenetic sanırım, ara yüz ayarlarından SNR marjını düşürürseniz hızınız bir ihtimal yükselebilir.

Merhaba. İndirme hızı 12Mbps. Speedtest yapınca ne kadar hız alıyorsunuz? Ayrıca bulunduğunuz bölgede VDSL alt yapısı var mı ? Bunun dışında modem keenetic sanırım, ara yüz ayarlarından SNR marjını düşürürseniz hızınız bir ihtimal yükselebilir.
Speedtest yapınca 9-10 civarında alıyorum. Aynı arsada hemen yan binada vdsl var ve yanılmıyorsam 35 veya 45mb alıyorlar. SNR 0 dB varsayılanda şu an.
Edit: Hocam şu an snr marjını 0dan 5e çektim denemek için, keenetic'in youtube videosunda deneyerek en uygun ayarı bulabilirsiniz yazıyordu. Atanabilir hız 16-17mbden 21e yükseldi. Ancak speedtestde değişen bir şey yok.
Hocam bir tür kilide takılmışsınız. Bende de aynı sorun vardı. Ne yaparsam yapayım 12288 kbps'den öteye asla geçemiyordum. Sanırım DSLAM tarafından size kilit koyulmuş. Maksimum 12288 kbps görebilirsiniz. Bunu düzeltmek için Türk Telekom ile görüşmelisiniz.
Teşekkürler bilgilendirme için, bende de bağlantı hızı 12288 olarak gösteriyor. Sadece speedtestte 9-10 alıyorum ki daha önceden 11-13 değerlerindeydi.

Speedtest yapınca 9-10 civarında alıyorum. Aynı arsada hemen yan binada vdsl var ve yanılmıyorsam 35 veya 45mb alıyorlar. SNR 0 dB varsayılanda şu an.
Edit: Hocam şu an snr marjını 0dan 5e çektim denemek için, keenetic'in youtube videosunda deneyerek en uygun ayarı bulabilirsiniz yazıyordu. Atanabilir hız 16-17mbden 21e yükseldi. Ancak speedtestde değişen bir şey yok.

Teşekkürler bilgilendirme için, bende de bağlantı hızı 12288 olarak gösteriyor. Sadece speedtestte 9-10 alıyorum ki daha önceden 11-13 değerlerindeydi.
SNR marjı yükseldikçe çıkılabilecek internet hızı artar, önemli olan şuan aldığınız bağlantı hızıdır. Hangi paketi kullanıyorsunuz? Ayrıca yan binada VDSL varsa büyük ihtimalle sizin binada da vardır. Aşağıdaki linkten alt yapı sorgulaması yapabilir misiniz?

Sabit hattınız varsa aşağıdaki linkten telefon numarası ile sorgulama yapabilirsiniz.

Sorgulama yaptıktan sonra sonuçları resim olarak ekleyebilir misiniz?

Çünkü SNR kararlılığını 1 dB'den başlatıp 10'a kadar yükselttikçe aldığım ve alabileceğim hız o oranda artıyordu. 12288 kbps'ye geldiği anda ister 20 dB yapayım hiçbir şekilde o hızın üstüne çıkılmıyordu.

SNR marjı yükseldikçe çıkılabilecek internet hızı artar, önemli olan şuan aldığınız bağlantı hızıdır. Hangi paketi kullanıyorsunuz? Ayrıca yan binada VDSL varsa büyük ihtimalle sizin binada da vardır. Aşağıdaki linkten alt yapı sorgulaması yapabilir misiniz?

Sabit hattınız varsa aşağıdaki linkten telefon numarası ile sorgulama yapabilirsiniz.

Sorgulama yaptıktan sonra sonuçları resim olarak ekleyebilir misiniz?
Adersle sorgulayınca altyapı yok gözüküyor ancak telefon ile sorgulayınca Türknet 8mb adsl gösteriyor. Abim ttnette çalışan arkadaşı ile konuşmuştu o bir bakmıştı, boş port yokmuş vdsl için, arayın ttneti boş port açılınca ilk bana haber verin gibi bir şeyler söylememizi istemişti. Abim ttneti aradı ancak hiçbir sonuca ulaşamadı. Bu arada yaklaşık 10 yıl gibi bir süredir evde internet kullanıyoruz ancak ne zaman altyapı sorgulama yaparsam yapayım hala yok gözüküyor.
Çünkü SNR kararlılığını 1 dB'den başlatıp 10'a kadar yükselttikçe aldığım ve alabileceğim hız o oranda artıyordu. 12288 kbps'ye geldiği anda ister 20 dB yapayım hiçbir şekilde o hızın üstüne çıkılmıyordu.
Sorunu hala yaşıyor musunuz?

Dosya Ekleri

• resim_2021-08-19_143148.png
    resim_2021-08-19_143148.png
    39,2 KB · Görüntüleme: 53
  • resim_2021-08-19_143159.png
    resim_2021-08-19_143159.png
    45,1 KB · Görüntüleme: 72
Sorunu hala yaşıyor musunuz?
Hayır yaşamıyorum. Yeni altyapı geldi. Yeni DSLAM cihazına bağlandık. Zaten altyapı geldikten 2-3 hafta sonra NetSpeed'e geçişimi yaptım. Gayet memnunum.
Bir de o sonuçları görmenizin sebebi muhtemelen bölgenizdeki portlar dolmaya başladığındandır.

Hayır yaşamıyorum. Yeni altyapı geldi. Yeni DSLAM cihazına bağlandık. Zaten altyapı geldikten 2-3 hafta sonra NetSpeed'e geçişimi yaptım. Gayet memnunum.
Bir de o sonuçları görmenizin sebebi muhtemelen bölgenizdeki portlar dolmaya başladığındandır.
Yanlış anlamadıysam TTNET yetkililerinin gelip mahalledeki port sayısını arttırması gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı