İnternet Hızı Dalgalanması

Virgilio

Centipat
Merhaba,

Dün akşam yeni taşındığım eve internet bağlattım ve bağlayan kişi aşağıdaki ankastrede bir sorun olmadığını ama daire içi tesisatta bir sorun olduğunu ve elektrikçi çağırıp yaptırmam gerektiğini söyledi. Ben yaptırmadım olduğu gibi kullanıyorum ama hız dalgalanmaları yaşıyorum. Sizce kurulumu yapan kişinin söylediği sorun yüzünden mi yaşıyorum?

VDSL 30 Megabite kadar, ilk 6 ay 50 Megabit paketim var.

Ekran Alıntısı.PNG

İç tesisatında bir sorun olduğunu düşünüyorum bende.

Hat zayıflaması zirveleri görmüş sende. Kabul edilebilir hat zayıflaması genel olarak 10 dB altıdır.
İndirme üzerinde hat zayıflamasından kaynaklı olabilecek SNR değeriniz yine kabul edilemez şekilde düşük. SNR değerinin en az 11 veya üzeri olması lazım.

CRC hatalarının sebebi hat zayıflamasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Ankastre ile modem arasında ek bulunmayan cat 6 çektir. Ankastre üzerinden modeme kadar gelecek eksiz cat 6 kablonun ucuna telefon soketi çaktır.

Kablo çekimi sonrası değerleri tekrar paylaşın düzelme olup olmadığına dair yardım edilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı