İnternet hızı düşüklüğü nasıl düzeltilir?

251248

Kilopat
Yakın bir zaman önce İnternet hızım 67-68 Mbps alıyordum modeme reset atınca 57-58 Mbps alıyorum şu an, eski internet hızını alabilmem için ne yapmam gerekiyor?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2021-09-24-07-28-06-867_com.android.chrome.jpg
    71,9 KB · Görüntüleme: 95
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de oluyorcu modemi kapatıp 10 dk bekleyince düzeliyordu.

DSL altyapılar bant genişliğini dinamik olarak kullanır. Fiberde olduğu gibi sabit bir bant genişliği sunulamaz. Bölgedeki kullanım yoğunluğuna göre bu değerler sürekli olarak değişebilir. Orada gördüğün değerleri yukarıya çekmek istiyorsan gece geç saatlerde (02:00- 03:00) bant genişliğinin en müsait olduğu zamanlarda tekrar reset atabilirsin. Muhtemelen oradaki değerleri yukarıya çekecektir hat tekrar oturduğunda. Ancak görünürde yukarıya çeksen bile prime time zamanlarında bant genişliği ne kadarsa sen de ancak o kadar alabilirsin.

İfadeler: Pxn
Modem değişikliğinin faydası olur mu elimde şuan turk telekom'un verdiği modem var

Modem değişikliğinin faydası olur mu elimde şu an Türk Telekom'un verdiği modem var.

Eğer bütçen varsa kardeşim, " ASUS DSL-AC51 dualband " öneririm kardeşim sana bende Türk Telekom verdiği modemi kullanıyordum internete kopukluk oluyordu gidip geliyordu baen internet sonradan " ASUS - AC51 " aldım ve 2 sene yakın kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Modem değişikliğinin faydası olur mu elimde şuan turk telekom'un verdiği modem var
Eğer daha önce yüksek hız alırken de TT modemi kullanıyorsan önermem modem değişikliği. Eğer kablosuz bağlantıyla ilgili vs bir sorun varsa tabi bakabilirsin ama sırf bu sebep yüzünden değişiklik sorununu çözmez.

Özellikleri kısıtlı bir modem o yüzden yeni bir modem alıp almama arasındayım şu sıralar
Asus AC51 ve Tenda V12 göze cazip geliyor

Özellikleri kısıtlı bir modem o yüzden yeni bir modem alıp almama arasındayım şu sıralar
Bu sebeple alacaksanız tabiki alabilirsiniz ancak konu başlığına direkt etki edeceğini düşünmüyorum yeni modemin. Yine de daha üst model bir cihaz almak genel anlamda bağlantı kalitesini yükseltecektir.

Yeni modem çözüm olmayabilir. Altyapınız yetersiz olabilir ya da internet sağlayıcınıza başvurun. Genelde tekrardan kuruluma gelince düzeltiyorlar. (Babam bu işi yaptığı için biliyorum)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…