İnternet hızı farklılığı

Def2Easyl

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar modemin yanındaki Laptop'ta 1 metrelik CAT5 kabloyla hız testi yaptığımda 35 Mbps dowload 5 Mbps upload gibi bir sonuç çıkarken, 10-12 metrelik CAT6(10 yıllık neredeyse) kabloyla Max 29 Mbps dowload 0.6 - 1 arası upload sonuçlarını veriyor. Kablonun uzunluğuyla mı alakalı bir sıkıntı var yoksa direkt kabloyla ilgili bir sıkıntı mı var, daha önce böyle bir durumu yaşan var mı? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Resmi görünce @326001 zannettim.

CAT 6 kablo eskidiği için olabilir. Amazon'dan yeni kablo alınabilir.

En kötü uzun kablonun ucundaki soketi elektrikçiye gidip tekrar yaptır bir de öyle dene soketlerin bakırı açıkta kalıyor korozyon paslanma etkiler.

Aynı bilgisayar ve aynı girişlerden mi deniyorsunuz? CAT-6 sorun çıkartmaması lazım normalde, 10-15 metre hiçbir şey CAT-6 için. Kablo eski vs. diye de yavaş olacağına ihtimal vermiyorum.

Aynı bilgisayar ve aynı girişlerden mi deniyorsunuz? CAT-6 sorun çıkartmaması lazım normalde, 10-15 metre hiçbir şey CAT-6 için. Kablo eski vs. diye de yavaş olacağına ihtimal vermiyorum.

Hayır, başka bir bilgisayarla denedim. Bir de şu var ana modem ASUS DSL-N16, önce sadece bu modemden gelen kabloyu direkt bilgisayara bağladığımda 22 Mbps dowload veriyordu yani neredeyse kablosuz bağlantıyla ölçtüğüm kadar, daha sonra ASUS DSL-AC750'yi kurdum router olarak bu sefer hız 29 Mbps'ye çıktı.

Hayır, başka bir bilgisayarla denedim. Bir de şu var ana modem ASUS DSL-N16, önce sadece bu modemden gelen kabloyu direkt bilgisayara bağladığımda 22 Mbps dowload veriyordu yani neredeyse kablosuz bağlantıyla ölçtüğüm kadar, daha sonra ASUS DSL-AC750'yi kurdum router olarak bu sefer hız 29 Mbps'ye çıktı.
O zaman bilgisayardan kaynaklanıyor gibi. Ethernet portu yavaş veya driverları güncel olmayabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı