İnternet hızı için kampanya düzenlemek

100 TL ödüyorum 10'a 0.5 alıyorum arkadaşım 90 TL'ye 200'e 6-7 hız alıyor. Evde kimse aynı anda internete bağlanamıyor neredeyse.

Aslında büyük teknoloji siteleri ve kanalları birleşip böyle bir şey yapsa büyük bir ses getirebilir ama bizim burada yazdıklarımız heralde hiçbir internet sağlayıcısının umrunda olmaz.

Mesela Technopat, Teknoseyir, Mesut Çevik vb. kişiler birleşip ses çıkarırsa kesinlikle bence bir şeyler değişebilir.

100 tl ödüyorum 16-2(upload bazen 3 oluyor). Tanıdığım biri 80 liraya 100 megabit alıyor. Cidden çok pahalı.

Bir konuya yazdığım uzunca mesajı burada da paylaşmak istiyorum:

Ek olarak Mesut Çevik'in konuyla alakalı yaptığı video da çok güzel.

Bunu değiştirebilecek olan kimse yok, kısa vadede. Bir kere işin belediye kısmı var, deli gibi para geliyor buralardan. Altyapı kiralarından, hizmet bedellerinden. Kimse bundan vazgeçmez. İstanbul'da belediye değişti mesela, ama çalışma yapılmadı. Yapılacağını falan da sanmıyorum. Çünkü olay siyasi değil bir kere, insanla alakalı.

Kaliteli insanımız yok. İSS sahiplerinin de müşteriyi düşündüğünü falan sanmıyorum. Tek dertleri paketleri olabildiğince kısıp, standart olması gereken özellikleri faiş fiyatlardan ek özellikmiş gibi satmak ve bu yolla para kazandırmak.

Tütk Telekom ünlü isimlerle reklam kampanyası yapıyor mesela, şöyle internet veriyoruz, böyle iyiyiz diye. İyi dediği internette (tabii o altyapıyı yakalayacaksın da...) 6 Mbps Fiber (!) internet...

Zihniyet değişmedikçe hiçbir şey değişmez. Bunun yanında külliyen bir boykot da gerek. Ama internetsiz de yapamazsın...
Aslında altyapının da olduğunu düşünüyorum. Baskı olursa verirler.

8 sene önce sokağıma fiber geldi. İstanbul'da çoğu kutuya internet fiberle gidiyor zaten. Sokak kutusuna kadar fiber, kutudan binaya taş devri teknolojisiyle geliyor.

Altyapıyı kullanıp, kullanıcılara adam akıllı interneti uyguna satıp böyle kâr elde etmek yerine, ucu ucuna internet verip, standart olması gereken paketleri faiş fiyatlara satıp öyle kâr etmeyi tercih ediyorlar...

Binamızın hemen arkasında fiber kutusu var. Fakat iş binaya çekmeye gelince binanız eski denilip reddediliyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…