İnternet hızı kullanılan cihaza bağlı mıdır?

dodu

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. 4 GB RAM, 1000M işlemciye sahip ve ekran kartı olmayan kötü bir laptopum var. Aralıkta toplama PC alacağım. Laptopumun internet hızı aşırı yavaş. Telefonuma göre bayağı az hıza sahip. Bizim internete 8 - 9 kişi bağlanıyor. Onla ilişkilendirmeye çalıştım fakat bugün modemden kontrol ettiğimde sadece 2 cihaz bağlıydık. Yani ondan kaynaklanmadığını anladım. Zaten internete bağlanırken 'bu ağa bağlanılamıyor' veya 'internet yok, güvenli' hatası alıyorum. Yardım edecek bir babayiğit biri var mı? Teşekkürler :)

Laptop içerisinde kullanılan Wi-Fi adaptörlerinin kalitesi, internet deneyiminizi direkt etkiler. Bu sebeple bir bilgisayar alırken sadece işlemci ve ekran kartına bakarak almak yanlış.
Kablo (Ethernet) girişi varsa kablolu bağlanmayı deneyin, hız farkı oluşmazsa başka sorunlar var demektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Modem etkiler.

Modeme bağlı cihaz sayısı etkilemeyebilir çünkü bağlı olan cihaz herhangi bir kullanım yapmayabilir.

Kullandığınız cihazın kablosuz kartı eski bir kart olabilir, sürücü güncellemesi yapmanız gerekiyor olabilir, kalitesiz olabilir vesaire.

Cihaz sayısı etkiler ama duruma bağlı. Atıyorum 1 kişi indirme yapıyor, 1 kişi Chrome'da geziniyor o zaman Chrome'da gezinen kişi bıraktığında, Wi-Fi kapattığında küçük de olsa indirme hızı artar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kabloyla bağlamak istiyorum ama modem mutfakta ve benim bilgisayarla aralarında 4 metre falan var. Modemi benim odaya taşımam için DSL kablosunu falan yeniden ayarlamak lazım. Baya uğraştırıcı yani. Pc toplamada önereciğiniz ek internet cihazj var mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı