İnternet hızı neye göre belirleniyor?

Cuvas

Centipat
Merhabalar.

1 ay öncesine internet altyapı sorgulama sitesinde ben ve üst katımın hızını -VDSL var ve 58Mbps indirme- ve onun dışında üst katımızdakileri de ADSL 17Mbps indirme hızı gösteriyordu. Ben ve 1. kat VDSL 58Mbps alırken diğerleri nasıl o kadar hız alabiliyor? Ayrıca şimdi baktım, bizi de aynı ADSL 17Mbps gösteriyor fakat ben 50Mbps alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
1. senin seçtiğin internet paketine göre hız değişir.
2. internet veren şirket hızı belirler.
3. modeminiz internetin hızını belirler.
4. modeminizin konumu ve kabloları intenetin hızını belirler.

VDSL port dolduğu zaman ADSL olarak gösteriyor olabilir. Benim de aynı şekilde, adresimi sorguladığımda altyapı yok olarak gözüküyor ancak 75 Mbps kullanıyorum.

Altyapı ve kullandığın paket. Eğer aynı altyapı ve pakete sahipsen ancak arkadaşın senden daha iyi hız alıyorsa dolaba olan mesafe etki ediyor. Sizin durumunuzda üst katlara VDSL kablo çekilmemiş veya ADSL'den VDSL paketine geçişmemiş oluyor.
Paket değilde bizim 1 üst komuşuyu adsl bizi vdsl gösteriyor.
1. senin seçtiğin internet paketine göre hız değişir.
2. internet veren şirket hızı belirler.
3. modeminiz internetin hızını belirler.
4. modeminizin konumu ve kabloları intenetin hızını belirler.
Mesela vdsl saha dolabından bizim apartmana kadar fiber çeksek hız artar mı 250 metre yakınlıkta bizim saha dolabı meraktan sordum

Merhabalar.

1 ay öncesine internet altyapı sorgulama sitesinde ben ve üst katımın hızını -VDSL var ve 58Mbps indirme- ve onun dışında üst katımızdakileri de ADSL 17Mbps indirme hızı gösteriyordu. Ben ve 1. kat VDSL 58Mbps alırken diğerleri nasıl o kadar hız alabiliyor? Ayrıca şimdi baktım, bizi de aynı ADSL 17Mbps gösteriyor fakat ben 50Mbps alıyorum.
Bu sorun altyapı sistemlerinde yaşanan başka bir sorun ile ilişkili, sizinle alakalı değil. Ayrıca bölgede VDSL port kalmadığında da ancak ADSL hizmeti alabileceğinizden, sadece ADSL de gösterebilir.

Paket değil de bizim 1 üst komuşuyu ADSL bizi VDSL gösteriyor.

Mesela VDSL saha dolabından bizim apartmana kadar fiber çeksek hız artar mı 250 metre yakınlıkta bizim saha dolabı meraktan sordum.

Bence artar hocam bizim VDSL saha kutumuz bayağı uzakta olduğu için 16 Mbps internet alıyorum.

Son düzenleme:
Yıl sonuna kadar mahallerdeki saha dolabına kadar fiber gelecek diyorlar. Saha dolabı fiber ama kablolar bakır kablo ile gelse gene bir hız farkı olur mu acaba?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı