Internet hızı Wi-Fi'da dalgalanıyor

ikalem

Decapat
Daha fazla  
75Mbps fiber TurkNet abonesiyim. Caddemizden yeni fiber kablosu gecene kadar hiçbir sorunumuz yoktu. Wi-Fi'da EBay'a baglanirken kopma yasiyoruz sorunun ne oldugunu arastirmaya başladım. Kablo ile hzi testi yaptığımda 75Mbps alabiliyorum fakat Wi-Fi ile hiz testi yaparken download grafigi kabloluda duvar gibi duz giderken Wi-Fi'da dalgalanma yapiyor. Resimde gozuktugu gibi bu dalgalanmalarin sebebi modemin Wi-Fi adaptoru olabilir mi? Evde 2 adet eski modem vardi VDSL destekleyen ikisinde de ayni sorunu aldim. Bu arada Wi-Fi bagli bugun cihazlarda aorun ayni? Sorum evet ise modem degistirirek cozum saglayabilirim mi? Tesekkurler.

Bu da bir baskasi 50Mbps hiz var ama dalgalanma devam ediyor.

IP adresini karalayıp tekrar paylaş.
Kötü niyetli insanlar dolu.
TTNET kullanıyorum sendeki gibi Wi-Fi'de sıkıntı var Steam 4.3 MB alırken telefonda net kasıyordu.

Moddm 5ghz destegi yok malesef tplink 9970
Resimleri tekrar yukluyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20201205-021948_Gallery.jpg
    44,9 KB · Görüntüleme: 84
  • Screenshot_20201205-021920_Gallery.jpg
    47,5 KB · Görüntüleme: 87
Aynı problemi Türknet ile ben de yaşıyorum

Aynı problemi Türknet ile ben de yaşıyorum
Sorun neden sence. Tplink modemde bi sekme var. Ekran goruntulerini ekliyorum. Tanila diye bi sekmede varsayilan ag gecidine ping de hata veriyor. Tekrar ediyorum kabloluda sorun yok wifi baglaninca 50mbps ile 1 mbps arasinda dalgalanma oluyor haliyle kopma yasiyorum belli bir sure sonra ne EBA ya baglaniyor nede zooma... yardimlariniz icin tesekkur ederim.

Dosya Ekleri

• 20201206_221234.jpg
    362,5 KB · Görüntüleme: 81
  • 20201206_221201.jpg
    361,4 KB · Görüntüleme: 87
Modemi unut deyip DNS ayarlarını otomatiğe alıp tekrar bağlanabilir misiniz? Modem ile aranızda çok mesafe var mı? Modem kaç GHz ve bant aralığı ayarlarınız nedir?

Modemi unut deyip DNS ayarlarını otomatiğe alıp tekrar bağlanabilir misiniz? Modem ile aranızda çok mesafe var mı? Modem kaç GHz ve bant aralığı ayarlarınız nedir?
mesajı okudugumda iş yerindeydim. dns ayarlarım hep otomatıkte modemin dibinde 3mbps kadar dustu bile oldu. modem tplink td w9970 2.4ghz e kadar destekliyor wifi bant aralıgını hep otomatıkte kullandım dun kanal, protokol tıpı ve frekans ayarlarını degıstım ama değişen bişe olmadı maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…