Internet hızı Wi-Fi'da dalgalanıyor

IP adresini karalayıp tekrar paylaş.
Kötü niyetli insanlar dolu.
TTNET kullanıyorum sendeki gibi Wi-Fi'de sıkıntı var Steam 4.3 MB alırken telefonda net kasıyordu.
IP adresinin ifşa olması o kadar da korkulacak bir durum değil. Şu an bu siteye kayıtlı herkesin IP adresi var yöneticilerde, hatta kayıtlı olmayanlarınki bile var, ekran çözünürlüğüne kadar görüyorlar.

Modemi unutup wifi driverlarını kaldırdım. tekrar kurdum. Eski tas eski hamam değişen hiçbirşey yok maalesef... Yeni bir modem ile denemek lazım galiba ben wifi bozuk olduğuna karar verdim.

"Birkaç şey daha denedim bir nebze faydalı olduğunu düşündüğüm şunları paylaşayım:
  1. Modem ayarlarından ülke ayarının TR olması gerekiyor
  2. 2.4 Ghz modemler için uygun bant aralığı 20 Mhz (otomatik ayarda 40 seçiyor)
    • Kesilme olmadığı sürece çıkış gücü 100
  3. Channel kontrolü ile boş bir kanal bulmak.
  4. Kablosuz modu 802.11 B/G/N mixed olmalı.
  5. Bir de windows ayarlarından network reset attım."
Demişsiniz ama sorun hala devam ediyor galiba sizde...

Peki faklı bir modem ile denediniz mi hiç?
Bende tplink 9970 ve huawei h630 (ttnet verdiği modem) ikisinde aynı sorunu yaşadım. O yüzden operatöre gider yaptım. Ama kabloluda aynı sorun yok bu benim kafamı çok kurcalıyor. Akşam biraderden asus ac51 deneyeceğim.

Yani ilk baştakine göre hayli iyileşme oldu. Evet ben de kablolu normal diye aynı şeyi düşündüm.
Öte yandan modemin RAM kullanımı sürekli %95 civarında ondan da olabilir diye düşünüyorum.

Dolabı karıştırdım bi modem daha buldum. tplink td864w bununla da deneyeceğim. Sonuçları burdan paylaşacağım inşallah akşam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı