İnternet Hızı Yavaşlığı

TahiinPekmez

Decapat
Daha fazla  
Merhaba bilgisayarım internetime çok kötü bağlanıyor. İnternet ile benim cihazım arasında bir range extender yani bir menzil genişletici var ama o kadar da fark yaratmıyor (internet tarifemiz 100Mbps). Abimin geçenlerde aldığı yeni laptopta -aynı kabloyla- yaptığı bağlantıda minimum 60Mbps alırken benim bilgisayarımda yirmi beşi geçemiyor ve çok dalgalı bazen beşe bile düştüğü oluyor. Sorum şu: İnternetimi nasıl hızlandırabilirim? Driverlerım güncel, güncelleyince bir fark olmadı.

Merhaba bilgisayarım internetime çok kötü bağlanıyor. İnternet ile benim cihazım arasında bir range extender yani bir menzil genişletici var ama o kadar da fark yaratmıyor (internet tarifemiz 100Mbps). Abimin geçenlerde aldığı yeni laptopta -aynı kabloyla- yaptığı bağlantıda minimum 60Mbps alırken benim bilgisayarımda yirmi beşi geçemiyor ve çok dalgalı bazen beşe bile düştüğü oluyor. Sorum şu: İnternetimi nasıl hızlandırabilirim? Driverlerım güncel, güncelleyince bir fark olmadı.
Kaliteli bir USB Wi-Fi adaptörü satın alabilirsin. Extender'dan gelen sinyal düşük olsa bile daha iyi hassas sinyal aldığı için sağlam çeker.

Kaliteli bir USB Wi-Fi adaptörü satın alabilirsin. Extender'dan gelen sinyal düşük olsa bile daha iyi hassas aldığı için sağlam çeker.

Elimde bir Wi-Fi adaptörü var ama bayağı eski 100Mbps'lik (driver'ını bulmak 40 dakikamı almıştı) onunla bağlayınca "bağlı, internet yok." sorununu alıyorum önerebileceğin Wi-Fi adaptörü var mıdır hocam?

Elimde bir Wi-Fi adaptörü var ama bayağı eski 100Mbps'lik (driver'ını bulmak 40 dakikamı almıştı) onunla bağlayınca "bağlı, internet yok." sorununu alıyorum önerebileceğin Wi-Fi adaptörü var mıdır hocam?
Ne yazık ki yok. Ben kablolu/ethernet kablolu bağlantı kullanıyorum. Eskiden Inca Wi-Fi adaptörü kullanıyordum ama artık satılmıyormuş. Şu anda satılan adaptörlerin çekim gücü hakkında bir fikrim yok. Ama alırken antenin kaç DB (decibel) olduğuna bakılıyor sanırım. Çekim gücünü belirleyen şey bu.

Bir de hackerlar için satılan Wi-Fi adaptörleri var. Onların uzun mesafelerden çekebildiğini duymuştum. Çekim alanları baya genişmiş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı