İnternet hızım anlık olarak değişip duruyor

Daha fazla  
Öncelikle selamlar, sorunum 1 haftadır var ve gerçekten kafayı yedirtmek üzere. 35 Mbps internetim var ve hemen hemen geçen haftaya kadar her şey normaldi. Sonra birden bire dalgalanmalar başladı. 10 dakikada aldığım bütün değerler sırasıyla 34Mbps-3.5Mbps-16Mbps-2Mbps-31Mbps-9-6-2-24-1-1-0,750KBps. En son 750 KBps gördü şaka gibi. Ve işin garip tarafı ping ve upload hızım normal. Türk Telekom klasik 35 aldığımı, sorun olmadığını söylüyor. Modem firması cart curt diyorlar ve modemde de sorun yok. Reset attım, bir sürü şey yaptım ama yok.

Üniversite sınavına hazırlanıyorum, mezunum, tek kaynağım internet ve yemin ederim 144p video donuyor. Modem değişikliği yaparsam çözülür mü ya da daha önce sorun yaşayan bir kullanıcı bunu nasıl çözdü? Desteği çağıracağım ama korkuyorum. Umursamaz tavırlarıyla gelecek, 33 işte deyip gidecekler. Modem kablosunda falan sıkıntı olabilir mi? Gerçekten kafayı yemek üzereyim. Bu konu yardım ederseniz çok sevinirim.

Öncelikle selamlar, sorunum 1 haftadır var ve gerçekten kafayı yedirtmek üzere. 35 Mbps internetim var ve hemen hemen geçen haftaya kadar her şey normaldi. Sonra birdenbire dalgalanmalar başladı. 10 dakikada aldığım bütün değerler sırasıyla 34Mbps-3.5MBPS-16Mbps-2MBPS-31Mbps-9-6-2-24-1-1-0, 750Kbps. En son 750 Kbps gördü şaka gibi. Ve işin garip tarafı ping ve upload hızım normal. Türk Telekom klasik 35 aldığımı, sorun olmadığını söylüyor. Modem firması cart curt diyorlar ve modemde de sorun yok. Reset attım, bir sürü şey yaptım ama yok.

Üniversite sınavına hazırlanıyorum, mezunum, tek kaynağım internet ve yemin ederim 144p video donuyor. Modem değişikliği yaparsam çözülür mü ya da daha önce sorun yaşayan bir kullanıcı bunu nasıl çözdü? Desteği çağıracağım ama korkuyorum. Umursamaz tavırlarıyla gelecek, 33 işte deyip gidecekler. Modem kablosunda falan sıkıntı olabilir mi? Gerçekten kafayı yemek üzereyim. Bu konu yardım ederseniz çok sevinirim.

Merhabalar hocam, öncelikle birçok neden mevcut hız düşüklüğünde. Bağlantınız kablolu mu, Wi-Fi üzerinden mi veya evde sizden başka kullanıcı var mı oturduğunuz civarda? İnternet kullanıcı sayısı fazladır, çok etken var ama size tavsiyem, öncelikle bu sorunlara bakın. Kendi internet hızım 80 Mbps ama bazen 50'lerde kullanıyorum COVID'den dolayı. İnternet kullanımı yoğunlaştı, farklı bir internet hizmetine geçebilirsiniz, önerim TurkNet'tir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı