İnternet hızında aşırı düşüş

Makaleler
45
Yer
Kırşehir
8 MBPS olan internet hızım şu anda 2.57 civarında. Uzun süredir test etmiyordum ve bu sonuç ortaya çıktı. Sebebi ne olabilir ? Sistem yeni yapmam gereken bir şeyi mi yapmadım da böyle oldu acaba ? TTNET Müşteri Hizmetleri'ni aradım, bi sorun görükmüyo herşey normal dediler. İnternet paketim net nimitsiz paketi. Hiç bir bilgisi olan yok mu bu konuda..?

Adil kota kullanımını doldurduysan 3mbps'ye indiriyorlar direkt hızını. Aşmadım diyorsan bende de böyle bir sorun var ve 3 gündür çözemiyorlar. Adamlar bağlı olduğunuz santrala bildirdik size geri dönecekler diyorlar. Ertesi gün arıyorum hatanız düzeltilmiş santral düzeltmiş diye cevap veriyorlar. Bu arada düzeltme gibi bir şey de söz konusu değil sorunum hala devam ediyor. Adam sorunu düzelttik diye genel merkeze bildiriyor ne arayan var ne soran. Ben arayıp söyleyince beni aramadılar diye öyle bir şaşırıyorlar ki anlatamam. Enteresan olan ise şimdi adil kota kullanımım dolmadı, dolduktan sonra arayınca bu sefer o yüzden hızınız düşük diyecekler tahmin edebiliyorum. Bu arada ping değerim hız düşürülmüşken bile 25'i geçmezken şuan 80 seviyesinde.

Ayrıca hem AKK'dandır %90. Ayrıca TTNeT hiç bir zaman aldığınız pkaetin karşılığını tam anlamıyla veremiyor. O yüzden paketler 8 MPBS'e ''kadar'' diyor. Yani 8 MB vermeye çalışırız ama daha düşüğünüde verebiliriz gibi bir ibare koymalarına olanak sağlıyor sözleşmeye vs..

Ayrıca hem AKK'dandır %90. Ayrıca TTNeT hiç bir zaman aldığınız pkaetin karşılığını tam anlamıyla veremiyor. O yüzden paketler 8 MPBS'e ''kadar'' diyor. Yani 8 MB vermeye çalışırız ama daha düşüğünüde verebiliriz gibi bir ibare koymalarına olanak sağlıyor sözleşmeye vs..

Hakiketten öyle. Resmi bir davada kardeşim bak maddede 8 mbite kadar diyor. Bizde sana 1 mbit veriyoruz diyor yine haklı oluyor. Ki ben onlarca defa arayarak sonunda tam 8 mbit kullanır oldum.

8 MBPS olan internet hızım şu anda 2.57 civarında uzun süredir test etmiyordum ve bu sonuç ortaya çıktı. Sebebi ne olabilir ? Sistem yeni yapmam gereken bir şeyi mi yapmadım da böyle oldu acaba ? TTNET Müşteri Hizmetleri'ni aradım bi sorun görükmüyo herşey normal dediler. İNternet paketim let nimitsiz paketi. Hiç bir bilgisi olan yok mu bu konuda..?

Yapılacaklar listesi:
1 Tüm tarayıcı ayarlarını sıfırlayınız. Mümkünse sadece tek bir tarayıcı kullanınız.
2 Güvenilir bir ya da birkaç hız testi hosting ile hızınızı ve özellikle PİNG değerinizi test edip sonuçları bir yere kaydediniz.
3 TtNet'in hız testi programı ile hızınızı test ederek sonuçları kıyaslayınız.
Bu işlemleri yoğun trafik olan saatlerde ve sakin saatlerde yapıp karşılaştırmasını yapınız.
Her durumda Ping süresi değişmiyor ya da yaklaşık aynı ise ttnet'in hattında sorun yoktur. Ping sürelerinde anormal değişiklikler gözlemleniyorsa bunu ttnet'e bildiriniz.

Yapılacaklar listesi:
1 Tüm tarayıcı ayarlarını sıfırlayınız. Mümkünse sadece tek bir tarayıcı kullanınız.
2 Güvenilir bir ya da birkaç hız testi hosting ile hızınızı ve özellikle PİNG değerinizi test edip sonuçları bir yere kaydediniz.
3 TtNet'in hız testi programı ile hızınızı test ederek sonuçları kıyaslayınız.
Bu işlemleri yoğun trafik olan saatlerde ve sakin saatlerde yapıp karşılaştırmasını yapınız.
Her durumda Ping süresi değişmiyor ya da yaklaşık aynı ise ttnet'in hattında sorun yoktur. Ping sürelerinde anormal değişiklikler gözlemleniyorsa bunu ttnet'e bildiriniz.

Hiç bunlara gerek yok. Modemin arabirimine giriyorsunuz ve orada Downstream ve Upstream değerlerine bakıyorusunuz... Mesela benim 3 Mbit şu anda...

O50h4.jpg

Uyarı! Bu konu 14 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı