İnternet hızında modem etki eder mi ?

Seymen Kaya

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar internet hızım çok düşük speed test yaptıktan sonra fotoğraf atacağım. Bunun Modemle ilgisi var mı? ve internet'i ortak kullanıyoruz hızı etkiler mi ? Eskiden 6 MBPS idi hız artık 1 2 mbps neden oldu bu ? son kez birşey diyeceğim. Babam Çok fatura geliyor diye 4 gb sınırlı internet yaptırmıştı TTNET sonra yetmedi tekrar sınırsıza geçtik düşük hızlı bir paket vermiş olabilirler mi ?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    94,4 KB · Görüntüleme: 915
Modem tabiki etki eder fakat o kadar edeceğini sanmıyorum. İnterneti başka cihazlarda kullanıyor diyorsunuz. TTNET'in bana dediğine göre, bir modeme birden fazla cihaz bağlanırsa internet paylaşılır. Yani 8 megabit internete 2 cihaz bağlandığında, tanesine 4 megabit düşer. Bu yüzden internet az gözükebilir sizde. Ama ping'iniz çok fazla ki bu oyunlarda çok sıkıntı çıkarır. Bunun nedenini ise bilmiyorum. O da birden fazla cihaz çalıştırdığı içindir.

@itsAtaken dediğini ilk defa duydum 2 ye bölünme olayını.. Modemin internetinize etkisi router anlamında olur nasıl yani? internette sörf dediğimiz şey routerler arasında dönüp durmaktır mesela googleye hangi routerleri kullanarak gittiğinizi öğrenmek istiyorsanız cmd komut satırına tracert Google yazdığınızda hangi routerleri dolaştığınızı bulabilirsiniz. Bunun yanında paket gönderiminde bir sıkıntı olabilir şöyle ki bir siteye girmek istediğinizde kb boyutlarında dosya sunucuya gider ve o web sitesi size cevap olarak geri gelir. Bu paketler yolda kayıp oluyorsa buda sizin internetinize çok büyük bir etkide bulunur. Bunların yanında sizinde dediğiniz gibi düşük hızlı bir internete geçmiş olabilirsiniz ve eğer internetinizde ciddi anlamda yavaşlama hissederseniz modem arayüzünden resetlemek modeminizi rahatlatıcaktır..

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı