İnternet hızını 8 den 16 ya bedava yükseltme nasıl yapılır?

• Konuyu başlatan MKopuz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 28
  • Görüntüleme 23.003
İnternet hızlarının artık minimum 16 mbps olacağından haberiniz yok sanırım. Bununla alakalı duyuru çıktıktan sonra bir çok konu açılmıştı ama.. 8mbps Net limitsiz (50gb akk) paketi 69TL şu an. Eğer aynı tarifeyi kullanıyorsanız bu aralar indirimdesiniz büyük ihtimalle. Yani ilk bilmem kaç ay daha az ödüyoruz ondan bahsediyorum. Her neyse ttnetin tarifelerine de bakarsanız anlarsınız. "Bir kaç TL" fiyat farkıyla sadece müşteri hizmetlerini aramanız yeterli olacaktır. Tabi hattınızın 16mbps desteklemesi gerekecek. Diyelim 16 değil de 12 çıkabiliyor maksimum; o zaman max hızı 12ye çekerler.. Kota meselesi de var tabi hala.. Yani tek değişen 16mbps ye çıkması.. Fakat çoğu kişi 8mbps yi zor görüyor zaten..

Eğer fiber bağlıysa en alt sınır bedavaya 16mbit olacağını söylemişti bir konuda biri.

İnternet hızlarının artık minimum 16 mbps olacağından haberiniz yok sanırım. Bununla alakalı duyuru çıktıktan sonra bir çok konu açılmıştı ama.. 8mbps Net limitsiz (50gb akk) paketi 69TL şu an. Eğer aynı tarifeyi kullanıyorsanız bu aralar indirimdesiniz büyük ihtimalle. Yani ilk bilmem kaç ay daha az ödüyoruz ondan bahsediyorum. Her neyse ttnetin tarifelerine de bakarsanız anlarsınız. "Bir kaç TL" fiyat farkıyla sadece müşteri hizmetlerini aramanız yeterli olacaktır. Tabi hattınızın 16mbps desteklemesi gerekecek. Diyelim 16 değil de 12 çıkabiliyor maksimum; o zaman max hızı 12ye çekerler.. Kota meselesi de var tabi hala.. Yani tek değişen 16mbps ye çıkması.. Fakat çoğu kişi 8mbps yi zor görüyor zaten..
Hocam ama fiber bağlı yerlerde olacak galiba bu durum.

Bende Dsmartnet abonesiyim böyle birşey olmadığını istersem 16mbps çıkarılacağını ama 81 tl olan faturam 100 tl olacagini söylediler
Not: Dsmart Hd + internet kullanıyorum

Ttnet firmaların internet ağlarını fiber'e çeviriyor x bir firma da çalışırken görmüşdüm faydalı bilgileriniz için teşekkürler.

8 Mbps kullanıyorken telefon açtılar 16'ya çıkaralım dediler tamam dedim. Fatura hala aynı. Ttnet 8'den 16'ya çıkarmaya çalışıyor hızını şuan. Yok şöyle böyle demeden önce kullanın. Ben kullanıyorum. Bir sıkıntı bir sorun yok şuan. Kontrat falanda imzalamadım. Zaten vardı.

Yok sadece fiber altyapı destekleyen yerlere değil. Dediğim gibi ttnet te giriş seviyesi 16mbps oldu. Yeni açtıracaklar 16dan giriyor, eskiler ise hemen tarife değişikliği yapabiliyor. Yalnız kafama takılan hala 50gb akk ve hala 3mbpsye düşmesi. 16mbps internette uygulanacak tarife mi şimdi bu :)
Faturanız bir sonraki ay değişecektir büyük ihtimalle. Ayrıca dediğiniz kontrat olayı da yeni açtıranlar için.. Yani kampanyalı yapacaksanız taahhüt veriyorsunuz 1 veya 2 sene, istemezseniz normal 72TL falandı sanırım, başlangıçta da o kadar ödüyorsunuz. Yani tarife değişikliğinde herhangi bir sözleşme yenileme olayı yok.. Tabi taahhüdünüz bittiyse isteğe göre yenilenebilir ve kampanya indirimlerinden yararlanabilirsiniz..

Son düzenleme:
1-2 ay önce TTNET'in bu haberle alakalı reklamını gördüm ücretsiz 16 mbps ye yükselticez diyorlardı şimdi bunun için para istiyorlarsa onların ayıbı.

2-3 liralık fark tarifeler arasındaki fiyat farkı. Yani tarife değişliklerinde herhangi bir ücret almıyorlar diye biliyorum. Bu arada eski 8mbps 50gb akk tarifesi 67liraymış. Bana gelen faturalar 69liraydı (2lira modem ücreti vardı) oradan karıştırmışım.. Yani 8 ile 16 arasında 2 tl var şu an..
16mbps 50gb akk = 69 TL
16mbps 75gb akk = 72 TL
Bu şekilde gidiyor.. Sitesinden bakabilirsiniz..
Tüm Paketler > İnternet > Bireysel > TTNET
Bu arada dediğim gibi yeni açtıracaksanız veya taahhüdünüz bittiyse taahhüt uygulayıp daha uygun fiyatlarla giriş yapabiliyorsunuz normalde. Fakat bu yeni tarifelerde bununla alakalı bir bilgi göremedim. Müşteri hizmetlerinden tarifeler ve bağlantı hızları hakkında kesin bir sonuca ulaşıp geçiş yapmanızı öneriyorum..

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı