İnternet hızını artırmak kopmalara çözüm olur mu?

• Konuyu başlatan Rewk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 2.130

Rewk

Hectopat
Daha fazla  
Evde fiber internet var, TTNET kendisi modem vermişti, ücretsiz, sözleşme bitince geri istiyor, normalde telefonda pek kopma olmuyor ama 2 haftaya bir TV'de ve laptopta kopma oluyor, özellikle kapı kapalı olursa.

Hızı 20'den 50ye çıkarsam buna faydası olur mu?
Laptopta ölçtüğümde hep 19 üstü çıkıyor, yani kayıp yok gibi, indirme hızı da üst sınırda ama laptopu TV'ye kablosuz bağlarsam ve kapıyı da kapatırsam internet kopuyor ya da görüntü dona dona ilerliyor, 50'ye çıksam bu çözülür mü?

TV'den Netflix açınca 4K da olsa görüntüde donma olmuyor ama indirme yapılırken açarsam görüntü Netflix'te görüntü aşırı kötü oluyor.

Bu bahsettiğiniz ve sorununuz bambaşka şeyler.
Kopmalar Wifi performansından ötürü (hızınızla alakasız). Modemin sinyalini kesen bir şey var. Modemi yerinden kaldıramıyorsanız cihazların bulunduğu odaya bir repeater koyablirsiniz.

Bu bahsettiğiniz ve sorununuz bambaşka şeyler.
Kopmalar Wifi performansından ötürü (hızınızla alakasız). Modemin sinyalini kesen bir şey var. Modemi yerinden kaldıramıyorsanız cihazların bulunduğu odaya bir repeater koyablirsiniz.
Modem tavana asılı antrede.
Kapı kapalı iken indirme olmasa da laptop TV'ye bağlıyken sorun çıkıyor bazen. Yani hız 100de olsa bu modemin çekim gücüyle alakalı değil mi? TTNet aradım bunu bir sorun olarak görmüyor. Nasıl değişim yaparlar acaba?

Aksine internet hızı artınca daha çok kopma sorunu olabiliyor, bir yerde okumuştum ve uygulamalı olarak yaşadım. Eğer Wi-Fi yüzünden yaşıyorsanız hiçbir etkisi olmaz, powerline kullanmanızı öneririm.

Teşekkürler,powerline nedir bilmiyorum, araştırayım. Zaten ben interneti 50 ye çıkaracaktım da bu konuyu da çözmem lazım.

Modem tavana asılı antrede.
Kapı kapalı iken indirme olmasa da laptop TV'ye bağlıyken sorun çıkıyor bazen. Yani hız 100de olsa bu modemin çekim gücüyle alakalı değil mi? TTNet aradım bunu bir sorun olarak görmüyor. Nasıl değişim yaparlar acaba?
Bu işi telekom düzeltmez. Dediğim gibi, modeminin etrafında sinyali kesen bir şeyler var (sigorta kutusu gibi). Modeminizden, kullanım odanıza kablo çekip orada kablosuz dağıtım yapabilirsiniz.

Bu işi telekom düzeltmez. Dediğim gibi, modeminin etrafında sinyali kesen bir şeyler var (sigorta kutusu gibi). Modeminizden, kullanım odanıza kablo çekip orada kablosuz dağıtım yapabilirsiniz.
Çözemedi, sorun yok dedi biraz önce. Ama dediğim gibi arada yapıyor ve de kapı kapalı olursa yapıyor.

Çözemedi, sorun yok dedi biraz önce. Ama dediğim gibi arada yapıyor ve de kapı kapalı olursa yapıyor.
İşte dediğim gibi, sinyal iletimi sorununuz var, hız değil. Modemin yerini değiştiremiyorsanız modemden uzatma alacaksınız.
Benim evimde sistem şu şekilde:
Modem evin giriş kapısı üzerinde (fiber). İç odalarda sinyalde kopmalar oluyor. O yüzden çalışma odama modemden kablo çekip o odaya access point koydum. Bu sayede evin her yerinde çok sağlıklı internet alabiliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı