İnternet Hızını Eşit Dağıtma

Yer
Çankaya, Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar

Online oyun oynuyorum ve internet hızım 1 mbps. Evde ablam ve babam ayrıca 1 tane daha bilgisayar var. Sürekli film, dizi izliyorlar. Modemin arayüzünden Wi-Fi kapatıp açıyorum ama anlaşılıyor artık kavga etmek zorunda kalıyorum.

Şimdi evdeki o diğer bilgisayarın internet hızını nasıl sabitleyebilirim ? 120 kb saniyede download hızım var. Modemin arayüzüne baktım ama bu tarz bir seçenek yok. Modem Netmaster CBW-700V 11N.

Netlimiter programını duydum. Bunu diğer bilgisayara kurabilirim. Fakat görünmeyecek şekilde yapmam lazım. Bildiğiniz yöntemler var mı ? Gerçekten zor durumdayım. Sürekli kavga ediyorum bizimkilerle bu yüzden.

İnternetin parasını ben ödüyorum. Şuan bile 42 küsür ödüyorum. Ama TV'de var. HD kanallar falan. National Geographic, Discovery Channel falan güzel kanallar var. Toplamda İnternet + TV 42 küsür geliyor işte. 5 mbps yaparsam, ayda 70-80 küsür edemek zorunda kalacağım. 3 mbps var onda da heralde 60-65'e çıkar. Ödeyemem o kadarını zaten öğrenciyim. Yarın deneyeceğim bakalım...

- - - Güncellendi - - -

Ayrıca zaten 2 tane bilgisayar var. Biri benim kişisel bilgisayarım, diğeri Netbook. Yani tek bilgisayarın internet hızını düşürücem.

Aynı durumdan muzdarip ben de yapmıştım :D Çok belli oluyor, benim olayımda karşı komşunun bizim internetin şifresini 2 ay sürekli olarak istemesi sonucu vermiştim, ben onun internetini kesmek için 192.168.2.1 adresinden modem arayüzünü kurcalamıştım. Biraz oraları kurcala bulursun ama onlar bağlı iken yapabilmiştim, olmadı masaüstü bilgisayarıma geçince ufak bir rehber hazırlarım sana.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı