İnternet Hızının Düşmesi ve Ping Sorunu

DaeMetha

Decapat
Merhabalar, Kasım 2018 de 8Mbit internetimi 16Mbit'e çektirmiştim ve 1 ay boyunca ne pingsiz ne de sorunla karşılaştım. İndirsem bile 100 ms'i geçmiyordu ancak bir süre sonra kablo koptu ve internetim kesildi. Geri taktım ama bu seferde 250-260 KBs uploadum vardı. Önceden 799 (bazen 800) / 16000 KBs upload/download hızım vardı, bu 260 (250 oluyor bazen) /1100'e düştü ve 2 kişi girdiğimiz için çok fena ms giriyor ve oyun oynanmıyor, hatta bazen evde tek girdiğim halde oyunda upload sıkıntısından ping giriyor.

Dışarıdan gelen kablolar 5 tane siyah, mavi, beyaz, sarı ve kırmızı renk. Normalde 2 tane girişli j11 uç kullanıyorum ve mavi ve siyah kullanılması gerek, içerideki eve gelen kablolar ise mavi, açık mavi ve siyah beyaz kablo telleri bağlı. Acaba beyazı da mı takmalıyım bilemedim, gerçekten performans alamıyorum ve çileden çıkıyorum. Yardımcı olur musunuz? Modemimiz de 5 yıllık.
10 tane kombinasyon bide mavi siyah kabloyu takip diğer 3 kabloyu siyaha bağlattırdım (daha kötü oldu :D)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı