İnternet hızının gösteriminde tutarsızlık var

McuWorxss

Decapat
Daha fazla  
İndirme yaparken maksimum 4 mb/sn hızına ulaşıyorum fakat görev yöneticisine baktığımda 35 mb/sn civarlarında dolaşıyor. Ekran görüntüsünü koymaya çalışacağım. Sonrasında başka bir duruma gelirsek, indirmeyi başlattığımda internet hızı 7 mb/sn lerden 4 lere kadar düşyor ve orada sabitleniyor. Ekstra olarak lazım olursa diye Wifi 6 desteğim var ve 5ghz üzerinden internete bağlanıyorum. Türk Telekom fiber internet kullanıyorum. Kablosuz bağlanıyorum. Sanki indirme hızı kısıtlanmış gibi geliyor bana. Sizce böyle bir durum mu var ve görev yöneticisi üzerindeki 35 mb/sn değeri hakkında neler söyleyebilirsiniz? (Maksimum indirme hızı her platformda aynı.)

1736960255947.png

Son düzenleyen: Moderatör:
İndirme yaparken maksimum 4 mb/sn hızına ulaşıyorum fakat görev yöneticisine baktığımda 35 mb/sn civarlarında dolaşıyor. Ekran görüntüsünü koymaya çalışacağım. Sonrasında başka bir duruma gelirsek, indirmeyi başlattığımda internet hızı 7 mb/snlerden 4'lere kadar düşyor ve orada sabitleniyor. Ekstra olarak lazım olursa diye Wi-Fi 6 desteğim var ve 5GHz üzerinden internete bağlanıyorum. Türk Telekom fiber internet kullanıyorum. Kablosuz bağlanıyorum. Sanki indirme hızı kısıtlanmış gibi geliyor bana. Sizce böyle bir durum mu var ve Görev Yöneticisi üzerindeki 35 mb/sn değeri hakkında neler söyleyebilirsiniz? (maksimum indirme hızı her platformda aynı.)

Eki Görüntüle 2398165

Hız testi yapar mısın?

Görev yöneticisinde gördüğün hız aslında modem ile PC arasındaki iletişimin hızını da gösterir ve indirme hızını doğru olarak yansıtmaz. Bir üstteki mesajda arkadaşın belirttiği gibi speedtest üzerinden hız testi yapman daha sağlıklı sonuç verir. Türk Telekomda hangi paketi kullanıyorsun?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı