İnternet hızının yarı yarıya düşmesi

Sizce sorunun asıl kaynağı nedir ?

• PC

Oy: 0 0,0%
  • Modem

Oy: 0 0,0%

• Oy verenlerin toplamı
    9

Baran Görücü

Hectopat
Daha fazla  
Selam :D Arkadaşlar şöyle bir sorunum var. Fibernet 24mbs'lik paket kullanıyorum fakat internet hızım 3 hafta önce feci şekilde düştü. Önceden Youtube'da 720p(HD) sıkıntısız izlerken şimdi 480p'de donuyor. Sorunu TTnet' e bildirdim arıza kaydı oluşturdular. Teknik ekip geldi line kablosuna cihazı takıp ''İnternetiniz gayet hızlı 30mbs üzeri bir hızınız var dedi.'' Ben de öyle olmadığını 11mbs'lik hızım olduğumu söyledim. Bizden kaynaklı sorun yok, PC 'nizi bir bilgisayarcıya götürün falan dedi. Bayağı bi kendim uğraştım fakat olmadı. Şu an Malwarebytes ile tarama yapıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum...

Bağlantı Durumu
[TBODY] [/TBODY]
DSL senkronizasyon durumuYukarı
DSL çalışma zamanı06:39:04
[TBODY] [/TBODY]
[TBODY] [/TBODY]
Hat Durumu
[TBODY] [/TBODY]
Yukarı yönde hat hızı (kbit/s)2047
Aşağı yönde hat hızı (kbit/s)12285
Hat standardıVDSL2
Kanal türüHızlı
Ana sisteme doğru veri akışı SNR (dB) 36.1
Alt sisteme doğru veri akışı SNR (dB) 21.6
Yukarı yönde hat zayıflaması (dB)0
Aşağı yönde hat zayıflaması (dB)0
Yukarı yönde çıkış gücü (dBmV)-9.3
Aşağı yönde çıkış gücü (dBmV)9.3
Yukarı yönde CRC0
Aşağı CRC0
Yukarı yönde FEC0
Aşağı FEC0
[TBODY] [/TBODY]
[TBODY] [/TBODY]
Bu şekilde

12Mbps hız alıyorsunuz, servis sağlayıcınız ile görüşün. Başka bir modemde deneme şansınız var ise deneyin ve sonucu paylaşın.

Tamam. Yarın komşulardan birine gidip deneyeceğim. Teşekkürler

12Mbps hız alıyorsunuz, servis sağlayıcınız ile görüşün. Başka bir modemde deneme şansınız var ise deneyin ve sonucu paylaşın.
Dostum bugün deneyebilirim. Çünkü sana mesaj attıktan sonraki gün fırsatım oldu. Onda da AKK'ye girmişim. O yüzden gitmedim. Bu gün gideceğim. Şimdi modemi söküp komşunun modeminin yerine mi takacağım? Cevap verirsen sevinirim. Bir an önce halletmek istiyorum :)

Modemde pek sorun olduğunu düşünmüyorum. Komşunuzun hat değerlerini inceleyin, sizinkinin çok üstündeyse servis sağlayıcınız ile görüşün.

Basbayağı sorun hatta. TT ekipleri gelip sana bunu söylemiş olamaz :D
2 ay geçti :D sorun hala düzelmedi. En son aradığımızda yetkili bir elemanları gelmiş ve çocuk kandırır gibi ;
'Kotayı aşmışsınızdır' demiş. Tabi ben evde olmadığım için bizimkilere yutturmuş. Oysa ki kotayı aşma durumu yok şubatın ilk haftası geliyor ve 35gblık kotanın bittiğini kotayı aştığımızı söylüyorlar. Ne film izleyebiliyorum ne video. Nasıl aşıyoruz anlamadım. Bir dahaki sefere randevulu arayacağım. Acaba Telefeon kablolarından mı kaynaklanıyor ? Türk Telekom'u arayıp ankastreye mi baktırsam :)

Hem hızın düşüyor hemde hiç birşey yapmadan kotan doluyor. Modem şifresini değiştirmeyi deneyebilirsin. :D
Ara sıra kontrol et modem arayüzünden kaç bilgisayarın bağlandığını filan. :)

Wireless network catcher programını uzun zamandır kullanıyorum şu ana kadar kimse bağlanmadı. Ayrıca şifremde çok karışık 11 haneli. Bunların dışında bildiğim kadarıyla kota dolduğunda hız 3'e düşer 11'e değil :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı