İnternet için kablo önerisi

cyber001

Decapat
Arkadaşlar öncelikler herkese merhaba,

Yaklaşık 6-7 aydır TurkNet kullanıcısıyım. İlk etapta hız gayet iyiyken 3-4 ay önce internet hızım inanılmaz yavaşlamıştı ve ekip yönlendirmişlerdi. Gelen arkadaş kutuda problem olmadığını ancak binanın kablosunun çok ince olduğunu(içindeki bakırın ) ve bundan kaynaklandığını söylemişti. Bağlantı noktasını kontrol ettikten sonra eğer tekrar internet hızınız yavaşlarsa kabloları değiştirmelisiniz demiştir. Bina içerisindeki ve modemden bilgisayara gelen mevcut kablo bu https://www.trendyol.com/alfais/4214-cat5e-internet-ethernet-rj45-lan-kablosu-20-metre-p-34319255. Son birkaç gündür internette inanılmaz kopmalar yaşanmaktayım kayıt oluşturduğumda ise TurkNet bana modemden kaynaklandığını, Türk Telekom ise internet hızının çok yüksek bir şekilde verilmeye çalışıldığından kaynaklandığını söyledi.(bu çelişki neden bilmiyorum.) 50 Mbps hız alırken su sıra 11Mbps hız almaktayım. Binadaki kabloyu değiştirmeyi düşünüyorum bunun için kablo önerir misiniz? Ayrıca modemden PC gelen kabloyu da değiştirmeli miyim? Son olarak 20 m kablo binadan modeme ve modemden PC'ye yetmişti hatta biraz artmıştı.

Farklı bir problem söz konusu olabilir diye bu kadar uzun uzun anlattım cevaplar için teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Değerler.png
    Değerler.png
    205,8 KB · Görüntüleme: 33
  • Değerler2.png
    Değerler2.png
    204,8 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı