İnternet ışığı sürekli yanıp sönüyor ve hızı düşüyor

Ceyhunux

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci : Ryzen 5 5600x
Ekran Kartı : GTX 1660 SUPER
Anakart : B450M-K II
Ram : 32 GB
Power Supply : Dark 500W
Kasa : Dark Diamond Pro Mesh
SSD : 512 GB + 512 GB
Öncelikle bu sorunu çok uzun süredir yaşadığımı belirtmek isterim. İnternet ışığı sürekli yanıp sönüyor ama öyle böyle değil. Deli gibi yanıp sönüyor sürekli olarak. Ayrıca Steam'de oyun indirirken indirme hızı 5-10 dakikada bir 135Kbps'ye kadar düşüyor ve bu Steam'i kapat aç yapana kadar düzelmiyor. Mesela Rust indirirken 5-10 dakikada bir 6 gün içerisinde iner vb yazıyor, kapatıp açınca düzeliyor. İnternetim eskiden TTNET'di şimdi Superonline'ye geçtim ve bu sorunu ikisinde de yaşadım, hala yaşıyorum. (Not: Ekstra olarak internet hızım 50Mbps olmasına rağmen maksimum 41Mbps görebiliyorum. Superonline ye geçince 41mbps oldu TTNET deyken 50mbps internete 35 veriyorlardı)

Screenshot_1.png

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    156 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Hocam öncelikle yapmanız gereken apartman girişindeki kutunuzdan evinize gelen telefon kablosunu kontrol ettirmek. Kutudaki bağlantıda genelde bir problem olmasa da onun da tekrar temiz bir şekilde yapılıp evinize de telefon kablonuzun eksiz, yekpare şekilde modeminize kadar çekilmesi gerekli. Ek yapılacaksa da temin bir şekilde yapılmalı. Eski kablolar da oksitlenme yaptığı için zamanla sapıtıyorlar. Ayrıca modeminizin ısınma durumunu kontrol edin. Çok ısınıyorsa eğer modemine fan takanlar bile var. Buna ek olarak benim yaşadığım kopma problemiz zamanında prizden dolayı oluyordu. Prizin bozukluğu nedeniyle modem adaptörü sapıttığı için sürekli internet kopup duruyordu. Başka prize takınca düzeldi. Bir de eğer ethernet ile bağlanıyorsanız ethernet kablonuzu da cat6 ve kaliteli bir modelle değiştirin.

Bir de modemi sıfırlayıp temiz kurulum da yapabilirsiniz. Bazen bu da problemi çözebilir.

Bunların dışında modeminizin de arızalanmış olma ihtimali var.

Hocam öncelikle yapmanız gereken apartman girişindeki kutunuzdan evinize gelen telefon kablosunu kontrol ettirmek. Kutudaki bağlantıda genelde bir problem olmasa da onun da tekrar temiz bir şekilde yapılıp evinize de telefon kablonuzun eksiz, yekpare şekilde modeminize kadar çekilmesi gerekli. Ek yapılacaksa da temin bir şekilde yapılmalı. Eski kablolar da oksitlenme yaptığı için zamanla sapıtıyorlar. Ayrıca modeminizin ısınma durumunu kontrol edin. Çok ısınıyorsa eğer modemine fan takanlar bile var. Buna ek olarak benim yaşadığım kopma problemiz zamanında prizden dolayı oluyordu. Prizin bozukluğu nedeniyle modem adaptörü sapıttığı için sürekli internet kopup duruyordu. Başka prize takınca düzeldi. Bir de eğer ethernet ile bağlanıyorsanız ethernet kablonuzu da cat6 ve kaliteli bir modelle değiştirin.

Bir de modemi sıfırlayıp temiz kurulum da yapabilirsiniz. Bazen bu da problemi çözebilir.

Bunların dışında modeminizin de arızalanmış olma ihtimali var.
Hocam bugün eve teknik destek geldi diyorlar ki "Alttaki kutuda ben interneti eksiksiz alabiliyorum ama eve gelince bu hız düşüyor. Muhtemelen bu sorun evin içerisinden gelen kabloyla alakalı. Onu değiştirin sorununuz çözülür" dedi. Fakat geçen aylarda gelen bi ekip ise "Evde DSL kablosunun takıldığı yerden ben hızı tam alıyorum. Modeme gelirken hız düşüyor" dedi. Bunların dedikleri birbiriyle çakışıyor. Kararsız kaldım size evin içindeki kabloyu mu değiştireyim yoksa DSL ve Etherneti mi. Ya da hepsini birden değişeyim. Ayrıca bizim apartmanın dışarısında apartmana gelen kabloda da bir sürü yamalar var acaba bu da sorun oluşturur mu?

Hoxam dediğim gibi. Her yama, ek ve eski kablo bağlantı kalitesini dalgalandırıyor. Eğer maddi imkanınız varsa kendi hattınızın kablolarını yeniletin ve olabildiğince az ek yaptırın. En azından bir seçeneği elemiş olursunuz. Sonrasında teknik ekip bir bahane bulamayacaktır.

Hoxam dediğim gibi. Her yama, ek ve eski kablo bağlantı kalitesini dalgalandırıyor. Eğer maddi imkanınız varsa kendi hattınızın kablolarını yeniletin ve olabildiğince az ek yaptırın. En azından bir seçeneği elemiş olursunuz. Sonrasında teknik ekip bir bahane bulamayacaktır.
Yarın iç tesisat kablosunu değiştireceğim çok teşekkürler cevabınız için

Technopat Haberler

Geri
Yukarı