İnternet kablo önerisi

sosyopat71

Megapat
Daha fazla  

Dosya Ekleri

• bunu at.jpg
    bunu at.jpg
    180,6 KB · Görüntüleme: 85
Hocam bu kabloyu alın. Bakır kablo. Attığınız CAT 7 gerçek bir CAT 7 değil.
n11.com'dan nexans CAT6 ethernet kablosu 23 awg tam bakır 15 metre seçtim! Alışverişin uğurlu adresi'nde fiyatlar harika!

Offff. SNR marjı çok düşük ve indirme hızında epey zayıflama var. (35dB)

VDSL2 internet ve 300 mbps ağ hızına sahip bir modem için CAT7 almak israftır. Yeterince kaliteli bir CAT5 bile iş görür. Mesafe fazlaysa CAT6 daha iyi olacaktır.

Offff. SNR marjı çok düşük ve indirme hızında epey zayıflama var. (35DB)

VDSL2 internet ve 300 Mbps ağ hızına sahip bir modem için CAT7 almak israftır. Yeterince kaliteli bir CAT5 bile iş görür. Mesafe fazlaysa CAT6 daha iyi olacaktır.

Nasıl bir kablo önerirsin ve degiştirmem gereken kablo evdeki modemden PC'ye kadar olanmı yoksa bina ankestrasından eve kadar olan mı?

Nasıl bir kablo önerirsin ve degiştirmem gereken kablo evdeki modemden PC'ye kadar olanmı yoksa bina ankestrasından eve kadar olan mı?

Modeme gelen sinyal kötü. Epey hat zayıflaması var. Modeme bağlı cihazların kablolarıyla alakalı değil bu. Modemin santrale olan mesafesinin aşırı fazla olması veya kablo kalitesinin kötü olmasından kaynaklıdır. Bina içinde modeme kadar olan kablo ve/veya binadan ankastreye kadar olan kablo değişmesi gerekli. 10-20 metre gibi bir mesafe için CAT5 bile yeter. Yine de CAT6 en uygun olanı diyebiliriz. Çünkü Türk Telekom saha ekibi CAT6 kullanmıştı benim bağlantıma.

Modeme gelen sinyal kötü. Epey hat zayıflaması var. Modeme bağlı cihazların kablolarıyla alakalı değil bu. Modemin santrale olan mesafesinin aşırı fazla olması veya kablo kalitesinin kötü olmasından kaynaklıdır. Bina içinde modeme kadar olan kablo ve/veya binadan ankastreye kadar olan kablo değişmesi gerekli. 10-20 metre gibi bir mesafe için CAT5 bile yeter. Yine de CAT6 en uygun olanı diyebiliriz. Çünkü Türk Telekom saha ekibi CAT6 kullanmıştı benim bağlantıma.

Reis santrale olan uzaklıgım 776 metre santralden nasıl yeni kablo çekim şu an yapabilecegim tek şey bina ankestasından modeme kadar olan kabloyu degiştirmek.

Zaten ankastreyi kastettim. Bina ile o kutu arası veya bina girişinden sizin modeme kadar gelen kablonun değişmesi lazım. Diğer ihtimal olarak santral uzaklığı olabilir demek istemiştim. Santral uzaklığı konusunda yapacak da bir şey yok zaten. Neyse ki çok uzak değilmiş. 1-2 mbps kayıp yaşatabilir belki.

Bina girişinden sizin modeme kadar kaliteli bir kablo çekin. Buna CAT6 yeter. Geri kalan kısmı altyapıyı sağlayan şirketle görüşün.

Zaten ankastreyi kastettim. Bina ile o kutu arası veya bina girişinden sizin modeme kadar gelen kablonun değişmesi lazım. Diğer ihtimal olarak santral uzaklığı olabilir demek istemiştim. Santral uzaklığı konusunda yapacak da bir şey yok zaten. Neyse ki çok uzak değilmiş. 1-2 Mbps kayıp yaşatabilir belki.

Bina girişinden sizin modeme kadar kaliteli bir kablo çekin. Buna CAT6 yeter. Geri kalan kısmı altyapıyı sağlayan şirketle görüşün.

Bir de karşıma sürekli 23 awg ve 24 awg ile 2 farklı kablo çıkıyor 24 awg daha iyisi sanırım?
Zaten ankastreyi kastettim. Bina ile o kutu arası veya bina girişinden sizin modeme kadar gelen kablonun değişmesi lazım. Diğer ihtimal olarak santral uzaklığı olabilir demek istemiştim. Santral uzaklığı konusunda yapacak da bir şey yok zaten. Neyse ki çok uzak değilmiş. 1-2 Mbps kayıp yaşatabilir belki.

Bir de CAT 6 kablolar degişmiyor sanırım modemin CAT 6'sı farklı ankestra CAT 6 kablosu farklı gibi bir durum yok degil mi?
30 MT METRE HAZIR CAT6 İNTERNET BİLGİSAYAR MODEM ARA KABLOSU Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor bu ürün işimi görür sanırım 5.kattayım anca yetişir

Son düzenleme:
Bir de karşıma sürekli 23 awg ve 24 awg ile 2 farklı kablo çıkıyor 24 awg daha iyisi sanırım?

Bir de CAT 6 kablolar degişmiyor sanırım modemin CAT 6'sı farklı ankestra CAT 6 kablosu farklı gibi bir durum yok degil mi?

23 awg daha iyi olması lazım. İçindeki bakır tellerin kesit alanı 24 awg olanlara göre daha yüksek. İletken malzemede yüksek çap yani kesit alanı demek daha düşük elektriksel direnç ve dolayısıyla daha az sinyal kaybı demek. Daha yüksek veri hızı ve uzun menzil sağlayacaktır. Ayrıca CAT6 kablolar genelde 23 awg olmakta. 24 awg olanları almayın. CAT5 ile pek farkı olmayacaktır.

Kablolar arası uyumsuzluk söz konusu değil.

23 awg daha iyi olması lazım. İçindeki bakır tellerin kesit alanı 24 awg olanlara göre daha yüksek. İletken malzemede yüksek çap yani kesit alanı demek daha düşük elektriksel direnç ve dolayısıyla daha az sinyal kaybı demek. Daha yüksek veri hızı ve uzun menzil sağlayacaktır. Ayrıca CAT6 kablolar genelde 23 awg olmakta. 24 awg olanları almayın. CAT5 ile pek farkı olmayacaktır.

Hangi marka kabloları önerirsiniz?

✅ 3,5,10,15,20,25,30,35,40,50 METRE CAT6 ETHERNET,İNTERNET KABLO Fiyatları ve Özellikleri bu kablo iyi midir?

Veya bu CAT6 KALIN BAKIR İNTERNET KABLO SEÇİMLİ 30 40 50 90 120 140 METRE Fiyatları ve Özellikleri

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı