Arkadaşlar benim modem ile aram bayağı uzak o yüzden kablo almıştım ama eve bir adet daha cihaz gelince iki internet kablosuna ihtiyacım oldu. 1 adet daha almak yerine çoklayıcı alsam iki bilgisayara internet gider mi?
Arkadaşlar benim modem ile aram bayağı uzak o yüzden kablo almıştım ama eve bir adet daha cihaz gelince iki internet kablosuna ihtiyacım oldu. 1 adet daha almak yerine çoklayıcı alsam iki bilgisayara internet gider mi?
Switch & Hub ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı Switch & Hub çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.
urun.n11.com
bunun gibi bir şeyden bahsediyor olmalısınız. Çoklayıcı sadece girişi arttırır. Siz tekrar kablo almak zorunda kalırsınız ki çoklayıcı kullandığınız zaman toplam 3 tane kablo kullanmalısınız. 1 tane kablonuz varmış. 2 tane kablo almanız gerekecektir. Modemden sadece 1 kablo çekmek daha mantıklı ve sağlıklı olur diye düşünüyorum.
Eğer örnek olarak gösterdiğim çoklayıcı gibi bir parça alacaksanız mantıksız çünkü çoklayıcı aldığınızda 1 giriş + 2 çıkış kablosu olmak üzere toplamda 3 kablo bulundurmanız gerekecektir. O nedenle çoklayıcı almadan sadece kabloyu modeme bağlayarak kullanmanız daha sağlıklı olur.
Eğer örnek olarak gösterdiğim çoklayıcı gibi bir parça alacaksanız mantıksız çünkü çoklayıcı aldığınızda 1 giriş + 2 çıkış kablosu olmak üzere toplamda 3 kablo bulundurmanız gerekecektir. O nedenle çoklayıcı almadan sadece kabloyu modeme bağlayarak kullanmanız daha sağlıklı olur.
1 tane daha kablo almak, çoklayıcı almaktan daha mantıklı. 1 tane kablo almanız durumunda şu adımları yerine getirin:
1-) Modeminizin kablo girişinize kabloyu takın.
2-) Kablonun diğer ucunu cihaza takın.
3-) Modeminizi çalıştırın.
Çoklayıcı almanız durumunda ise tane kablo alırsınız. Bu durumda ise:
1-) Herhangi bir kabloyu modeme takın.
2-) Modeme taktığınız kabloyu çoklayıcının tek girişlik bölümüne takın.
3-) Geri kalan kabloların herhangi birini çoklayıcının bir çıkışına öbürünü de öbür çıkışa takın.
4-) Çıkışlara tektığınız kabloları farklı sistemlere takın.
5-) Modeminizi çalıştırın.
Eğer modeminizde tek giriş var ise çoklayıcı almalısınız.