Cihaza ne kadar temiz bakıldığına bağlı mesela mining için kullanılmış kartlar önerilmez pek ama iyi bakmışsa eğerki mining kartı bile alınabilir. Bana kalırsa internet kafede pek temiz bakıldığını sanmıyorum geneli havasız ortamda oluyor. Bazen çok ısınabiliyorlar. Almadan önce iyice kontrol et.Bir elektronik cihazın çok yorulması, ileride bir sorun yaratır mı? Daha doğrusu elimde patlar mı? PlayStation kafe cihazı alınır mı?
Bu dedikleriniz konusunda şaştım kaldım. Ben yıllardır bilgisayarımı asla kapatmam, gece kapanmaz, sabah kapanmaz. Arada bir kendim kapar açarım o da bazen ayda bir bazen elektrik gider bazen kabloları değiştiririm falan. Asla hiç bir problem çıkartmadı bilgisayar, çıkartmazda. Eminim benim gibi bilgisayarı çok uzun süre açık kalıp hiç problem yaşamayan daha nice insanlar vardır bu forumda. Sürekli olarak yük altında değilse, hiç bir parça yıpranmaz. Tozlanır belki, temizlersin geçer. Zaman geçer, yeni oyunlar çıkar, bilgisayar artık yeni oyunlarda zorlanır, parçaları upgrade edersin, o da geçer.O cihazlar genellikle uzun saatler boyunca kapanmayan, çoğunlukla her günün yarısı kadar açık duran cihazlar. Ne kadar bakım yapılırsa yapılsın artık sürekli ısınmadan, sürekli çalışmadan dolayı bazı parçalar yıpranır.
İyi yanlarından biri ise bir sorun yaşarsanız muhtemelen karşınızda muhatap bulabileceksiniz. Kafeye gider ve durumu açıklarsınız.
Gerçekten piyasaya göre daha uygun bir fiyata almayacaksanız bence mümkünse evde kullanılan cihazlara yönelin. Önemli bir bölümü kafe cihazlarından daha az yorulmuş olacaktır.
En basitinden fanlar çalıştıkça yıpranan parçalar ve hatta üreticilerin de bazıları bunlar için belirli çalışma ömürleri biçiyorlar. Kapasitörler de belli ömürleri olan parçalardır, bilgisayar ve oyun konsolları gibi cihazların da devre kartlarının kapasitörlerle dolup taştığını hesaba katarsak bu da önemli bir etken.Bu dedikleriniz konusunda şaştım kaldım. Ben yıllardır bilgisayarımı asla kapatmam, gece kapanmaz, sabah kapanmaz. Arada bir kendim kapar açarım o da bazen ayda bir bazen elektrik gider bazen kabloları değiştiririm falan. Asla hiçbir problem çıkartmadı bilgisayar, çıkartmaz da. Eminim benim gibi bilgisayarı çok uzun süre açık kalıp hiç problem yaşamayan daha nice insanlar vardır bu forumda. Sürekli olarak yük altında değilse, hiçbir parça yıpranmaz. Tozlanır belki, temizlersin geçer. Zaman geçer, yeni oyunlar çıkar, bilgisayar artık yeni oyunlarda zorlanır, parçaları upgrade edersin, o da geçer.
Fanlar hariç hiç bir sorun olacağını zannetmiyorum. Bilgisayarlar zaten uzun süreler açık kalabileceği düşünülerek tasarlanan şeyler, kimse bir bilgisayarın her gün 2 saat açık kalacağını düşünerek üretmiyor, en zorlu koşullara (muhtemelen yıllarca) açık kalabilecek şekilde üretiyorlar. Ayrıca kaliteli parçalara sahipseniz, elektrik faturasından daha çok size zarar verebilecek hiç bir şey olmaz.Her gün 2 saat oynanıp kapatılan cihaz ile her gün 12 saat açık kalan cihaz örneğin 10 yıl sonra aynı kondisyonda olamaz, istisnalar hariç.
Bu dedikleriniz konusunda şaştım kaldım. Ben yıllardır bilgisayarımı asla kapatmam, gece kapanmaz, sabah kapanmaz. Arada bir kendim kapar açarım o da bazen ayda bir bazen elektrik gider bazen kabloları değiştiririm falan. Asla hiçbir problem çıkartmadı bilgisayar, çıkartmazda. Eminim benim gibi bilgisayarı çok uzun süre açık kalıp hiç problem yaşamayan daha nice insanlar vardır bu forumda. Sürekli olarak yük altında değilse, hiçbir parça yıpranmaz. Tozlanır belki, temizlersin geçer. Zaman geçer, yeni oyunlar çıkar, bilgisayar artık yeni oyunlarda zorlanır, parçaları upgrade edersin, o da geçer.
Kafedeki cihazın muhtemelen boş bir şekilde açık kalmayacağı da var, hatırlattığınız iyi oldu. Oradaki cihazlar genellikle sürekli oyun oynatan, yüke binen cihazlar. Yani günün yarısı oyun oynanıyor diyebiliriz.Açık kalmak ile yoğun kullanmak aynı durumlar değil aslında hocam. Ayrıca siz fark etmeseniz de yoğun kullanımda cihaz yoruluyor ve arıza verme ihtimali artabiliyor. Özellikle uzun süre sıcak çalışırsa.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.